x

Slid dine cykeldæk på den nye cykeludfordringsbane i Brøndby

Pressemeddelelse 4. oktober 2012

Den 5. oktober åbner en ny cykeludfordringsbane i Brøndby. Banen er den tredje på Vestvolden, og alle indbyder de til leg, ræs og frisk luft sammen med familie og venner.

Sjov for hele familien
Træn tricks på cyklen og få pulsen i vejret! Cykeludfordringsbanen skaber nye muligheder for at bevæge sig på en sjov og anderledes måde med sin cykel. På cykelbanen kan du navigere rundt blandt hop, sving og pumptracks. Du kan også blive inspireret af de mange cykelvideoer på mobilapplikationen Københavns Befæstning.

Motion med nye øjne
Målet med de i alt fire cykeludfordringsbaner er at skabe et sjovt, anderledes og udfordrende rum for bevægelse og motion. Cykelbanen er en del af et større projekt med fokus på at skabe bevægelses- og motionsmuligheder langs Københavns Befæstning.

Cykeludfordringsbanen indvies fredag den 5. oktober 2012
Fredag den 5. oktober 2012 kl. 10.00-12.30 indvies cykeludfordringsbanen i Brøndby af lokale skoleklasser. Der vil være cykelshows, hoppeborg og sumodragter og klasserne vil konkurrere i en cykelbattle. Indgang for enden af Brøndby Nord Vej, 2605 Brøndby.

Hvem står bag projektet?
Cykeludfordringsbanen i Brøndby er blevet til i et samarbejde mellem Brøndby Kommune, Kræftens Bekæmpelse og et partnerskab bestående af Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen. Cykeludfordringsbanerne er en del af Projekt Københavns Befæstning og tegnet af GHB-landskab.

FAKTA

Kort om Københavns nyere Befæstning
Københavns nyere Befæstning består af en række forter, batterier og volde, der ligger som en beskyttende ring om hovedstaden. Hovedparten af Befæstningen blev opført mellem 1885 og 1894, som reaktion på nederlaget til tyskerne i 1864. Krigsteknologien overhalede imidlertid Befæstningen, og den nedlagdes som forsvarsværk efter 1. Verdenskrig. Enkelte anlæg har dog været i brug indtil for få år siden, herunder Ejbybunkeren på Vestvolden, som Forsvarets Efterretningstjeneste først rømmede i 2004. Ejbybunkeren er nu indrettet som oplevelsescenter med mobilspil, digitale lege og gamle artefakter fra bunkerens brugstid.

Partnerskabet bag projekt Københavns Befæstning
Et partnerskab bestående af Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen har taget initiativ til at revitalisere Københavns nyere Befæstning. Partnerskabet har afsat 175 millioner kroner til at synliggøre og istandsætte Befæstningen, formidle den som en samlet attraktion og skabe mulighed for fysisk aktivitet og oplevelser. Partnerskabet samarbejder med kommuner og grundejere om at realisere projektet.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af sekretariatet for Københavns Befæstning