x

Vestvolden på hjul

Pressemeddelelse 13. oktober 2011

Lørdag den 15. oktober indvier Københavns Befæstning en asfalteret forlængelse af Vestvolden. 14 kilometer spritny og perfekt asfalt, samt god belysning på hele strækningen. Det fejres med et stort rulleskøjteløb i de fire Vestvoldskommuner fra syd til nord: Hvidovre, Brøndby, Rødovre og København. Med de nye kilometer får borgerne mulighed for at cykle, rulle eller løbe i alt 42 km på uforstyrret asfalt i naturskønne omgivelser fra Vestegnen til Vestvolden. Dermed er et nyt bevægelsesrum skabt.

14 kilometer nye bevægelsesmuligheder
De nye 14 km. jævn og bred asfalt på Vestvolden knytter de fire Vestvoldskommuner sammen, men de lægger sig også i direkte forlængelse af et stort antal asfalterede eksisterende kilometer med god asfalt. Dermed får borgerne nu mere end 42 kilometer uforstyrret cykelsti velegnet til både marathontræning på rulleskøjter eller til fods, eller en behagelig søndags cykeltur med hele familien – vel beskyttet fra byens øvrige trafik. Med rig lejlighed til at nyde Vestvoldens og Vestegnens smukke natur, såvel som alle Befæstningens restaurerede anlæg og broer på Vestvolden.

Tryg og god belysning
De nye kilometer har også fået ny belysning. Det betyder at borgerne nu let og trygt kan benytte den nyt anlagte asfalterede færdselssti, også efter mørkets frembrud. Den går langs Vestvolden fra Hvidovre, over Brøndby og Rødovre, og hele vejen til Utterslev mose i København. Projektet er en del af revitaliseringen af Københavns Befæstning.

Vestvolden på Hjul byder velkommen

lørdag den 15. oktober, 13.00-17.00
Vestvoldskommunernes borgmestre indvier officielt asfalten på eventen ”Vestvolden på Hjul”, lørdag den 15. oktober kl.13-17.00. Friday Night Skate indvier asfalten med en 24 km lang tur, 12 km frem og tilbage. Starten går kl. 13.00 fra Vestvolden i Hvidovre. Der vil være mulighed for leg med Bevægelseskompagniet (Københavns Befæstning/Kræftens Bekæmpelse), cykel show og cykelworkshop med Cirkus Dannebrog og rulleskøjteinstruktion. Mulighed for traktering. Alle er velkomne. For yderligere oplysninger, se program. Arrangementet aflyses i tilfælde af regn.

Kort om Københavns nyere Befæstning Københavns nyere Befæstning blev opført efter nederlaget til tyskerne i 1864 for at beskytte hovedstaden. Under 1. Verdenskrig var dens besætning på ca. 50.000 mand. Københavns nyere Befæstning blev nedlagt som forsvarsværk efter 1. Verdenskrig, da teknologien løb fra anlæggene. Enkelte anlæg har dog været i brug indtil for få år siden, bl.a. Ejbybunkeren på Vestvolden som Forsvarets Efterretningstjeneste rømmede i 2004.

Partnerskabet bag projektet
Det er et partnerskab bestående af Realdania, Kulturarvsstyrelsen og Naturstyrelsen, der har taget initiativ til at revitalisere Københavns nyere Befæstning. Der er afsat 175 millioner til at istandsætte bygninger og til at gøre befæstningen tilgængelig for offentligheden. Partnerskabet har også afsat midler til etablering af skoletjeneste, sundhedsaktiviteter, formidling og indsamling af historisk viden.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af sekretariatet for Københavns Befæstning