x

Kangiata Illorsua - Ilulissat Isfjordscenter

Bog

Udgivelsesdato
2022

Sideantal
172 sider

Forfatter(e)
Realdania

Download

Bogen beskriver tilblivelsen af isfjordscentret fra de første tanker til den endelige åbning. Dette er den danske version af bogen, som også findes i en engelsk og grønlandsk version.

Ved mundingen af Ilulissat Isfjord ligger Kangiata Illorsua – Ilulissat Isfjordscenter som et knudepunkt mellem by og fjord. Her kan de besøgende gennem udstillingen ‘Sermeq pillugu Oqaluttuaq – Fortællingen om is’ få en forståelse af den grønlandske natur og kultur. Af det rige liv ved isfjorden og menneskets tilværelse her gennem tusinder af år. Og af klimaforandringerne, der er tydelige netop ved isfjorden.

Isfjordscentret er i sig selv spektakulært. Tegnet af den internationalt anerkendte arkitekt Dorte Mandrup ligger bygningen med udsigt over den UNESCO-beskyttede natur. Fra taget er der en enestående udsigt til isfjorden.

Denne bog beskriver tilblivelsen af isfjordscentret fra de første tanker til den endelige åbning. Borgere fra Ilulissat fortæller om livet ved isfjorden, og Hendes Majestæt Dronning Margrethe sætter ord på sin kærlighed til Grønland.
 

Læs om Ilulissat Isfjordscenter på engelsk:

Kangiata Illorsua - Ilulissat Icefjord Centre

Læs om Ilulissat Isfjordscenter på grønlandsk:

Kangiata Illorsua