BLOX

Med en beliggenhed midt i København har den tomme Bryghusgrund enormt potentiale som byrum. Frem mod 2017 omdannes grunden til et spektakulært byggeri, der styrker området og forbindelsen mellem byen og havnen.

Visionen med BLOX er, at det skal være et byggeri af exceptionel arkitektonisk kvalitet, det skal styrke kvarteret og forbindelsen mellem by og havn, det skal vise nye veje for fremtidigt kontor-, udstillings- og boligbyggeri og så skal det anvise nye udvælgelsesprocedurer og samarbejdsformer. 

BLOX er også tænkt som et bæredygtigt projekt. Det skal rumme bæredygtighed i alle dets aspekter. BLOX definerer bæredygtighed i fire dimensioner: Miljømæssig bæredygtighed (udledning til miljøet), social bæredygtighed, økonomisk bæredygtighed og ressourcemæssig bæredygtighed (forbrug).

BLOX skal skabe byliv i bydelen og tiltrække et bredt udsnit af byens borgere - både børn, unge og gamle. Placeringen af DAC vil tiltrække besøgende, de nye byrum vil være et markant løft i kvaliteten af eksisterende forhold, fodgængerpassagen vil skabe muligheden for at forbinde by og havn, og i øvrigt være et fornyende element i måden man tænker by i dag.

 

Projektfakta

 • Påbegyndt
 • 2013
 • Afsluttet/forventet afsluttet
 • 2017
 • Websites
 • BLOX.dk
 • Arrangementer

 • Galleri

 • Nyheder

 • Relaterede projekter

 • Arkitekt

 • Byggeri

 • Kort

Arrangementer

Ophold 08. oktober 2016

Weekendophold - Baroktaffel på herregården (Adgang for alle)

Tag med Realdania By & Byg klubben på en rejse over 300 år tilbage i tiden. Herremanden har ladet riddersalen i den gamle renæssanceborg ombygge i tidens stil: ...

Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb

Rundvisning 13. oktober 2016

Edvard Heibergs eget hus efter 10 år (Adgang for alle)

Folk tog på søndagsture til I.H. Mundts Vej i Virum blot for at stoppe op og glane på ’det grimme hus’, og selveste Kongen vendte hovedet den anden vej, når han...

I.H. Mundts Vej 16, 2830 Virum

Arrangement 17. oktober 2016

Oplev Jørn Utzons Romerhus (Realdania By & Byg Klubben)

Oplev et af den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons hovedværker: Romerhusene i Helsingør, som var forløbere for en helt ny boform, tæt-lav-bebyggelsen, der sid...

Baggesensvej 3, 3000 Helsingør

Rundvisning 27. oktober 2016

Nyborg Slot - Historie i sten (Adgang for alle)

Kom med til en fortælling om arkitekturen og livet i middelalderen og renæssancens Fyn, når Realdania By & Byg Klubben i selskab med museumsdirektør, dr. phil Erland Porsmose besøger Nyborg Slot.

Nyborg Slot, Slotsgade 34, 5800 Nyborg

Rundvisning 03. november 2016

Vinduet i arkitekturen (Adgang for alle)

Vinduer har altid været en essentiel del af arkitekturen. De første var blot huller i taget til udluftning. Men behovet for at få lyset indenfor steg, og man fa...

Villum Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg

Rundvisning 22. november 2016

Thomas B. Thriges gade og Oluf Bagers Plads (Adgang for alle)

Tag med Realdania By & Byg Klubben bag om projekterne 'Thomas B. Thriges Gade' og 'Oluf Bagers Plads' i selskab med projektchef i Odense Kommune Svend Heegaard ...

Informationskontoret, Fisketorvet, 5000 Odense C.

Foredrag 24. november 2016

Boligen, byggeriet, byen og bilen (Adgang for alle)

Få ting har på så kort tid betydet så meget, for måden vi lever, bygger og planlægger på, som bilen. Kom til foredrag om bilens indflydelse på boligen, byggeriet og byen.

Jarmers Plads 2, 1551 København V

Foredrag 30. november 2016

PH og revyen (Adgang for alle)

Tag med Realdania By & Byg klubben på besøg hos Revymuseet, når vi i selskab med lektor Michael Eigtved sætter fokus på Poul Henningsen og revyen, der er en af ...

Revymuseet, Allégade 5, 2000 Frederiksberg

Galleri

Historiske-foto-og-kort

Proces

Renderinger

Relaterede projekter

BLOXHUB

Ny cykel- og gangbro

Rem Koolhaas

Rem Koolhaas

Det er én af verdens mest indflydelsesrige og internationalt anerkendte arkitekter, hollandske Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA, der har tegnet byggeriet på Bryghusgrunden.

Rem Koolhaas/OMA er blandt de ledende internationale arkitekter, når det drejer sig om at forene teoretisk praksis med en legesyg, krøllet og dialogorienteret tilgang til arkitektur. Koolhaas/OMA, der er kendt for en åben tilgang til deres projekter, var blandt de første, der så nye muligheder i at udvikle samarbejdsformen mellem bygherre, arkitekt, entreprenør og samfund.

Valget af Koolhaas/OMA er sket ud fra følgende tre kvalifikationer: De arkitektoniske visioner og kompetencer, de konkrete kvalifikationer hos de involverede nøglemedarbejdere samt Koolhaas/OMAs erfaringer fra sammenlignelige projekter.

Byggeri

Byggeri

Den 16. maj 2013 blev der taget første spadestik til BLOX. Byggeriet gik dermed ind i den mere aktive byggeperiode, der forventes afsluttet i 2017. Forud for dette lå syv års arbejde med idegenerering, programmering samt udarbejdelse af projektet.

 BLOX bliver et hus med mange funktioner. Huset kommer til at rumme boliger, kontorer og spisesteder. I hjertet af huset skal Dansk Arkitektur Center bo - med udstillingslokaler, boghandel og café. Huset får en havnepromenade, så man kan gå forbi huset langs havnen, hvis man da ikke vælger at gå ind igennem huset ad den store, åbne fodgængerpassage. Under huset kommer der en fuldautomatisk parkeringskælder. Området uden om huset bliver indrettet med legepladser og en plads, hvor man kan sidde og nyde solen.

Kort

Chr. Brygge , 1219 København K

{{ title }}

{{ description }}