x

Morgenmøde: Skjulte muligheder - nye veje til design af inde- og uderum for læring og fællesskab

Har coronapandemien fået danskerne til at se på deres bygninger med nye øjne? Ligger der en skjult fleksibilitet i landets bygninger, der skal genopdages? Kan udearealer tænkes ind som en stærkere del af en bygnings funktion? Og hvad betyder det for, hvordan vi som samfund designer og samtænker areal, indretning og aktiviteter i fremtiden?

Arrangementet er afholdt

Tidspunkt
21. september 2023 kl. 08.15 - 09.30

Adresse
BLOXHUB
Eventspace ARENA
Bryghuspladsen 8
3. sal
1473 København

Arrangør
Realdania

Adgang for alle

Morgenmøde: Skjulte muligheder - nye veje til design af inde- og uderum for læring og fællesskab

Mange fællesskaber måtte tage områderne mellem bygningerne i brug under corona.

Kreditering: Dorte Fjalland (Genrefoto)

Se med her den 21. september kl. 8.30 og stil spørgsmål i chatten: 

Morgenmøde: Skjulte muligheder - online
Kom til morgenmøde om nytænkning af det byggede miljø, når fire forskere og eksperter deler ud af cases og indsigter. Hør hvordan en ubrugt parkeringsplads kan blive et unikt rum for læring og dialog i samspil med byen. Og om hvordan et 70’er skolebyggeri gemte på stor fleksibilitet, da hverdagen blev vendt på hovedet.

 
For da pandemien ramte, blev vi alle sammen nødsaget til at gentænke dagligdagens praksis og brugen af de fysiske rammer. Vi skulle finde plads til små fællesskaber i store rum. Vi skulle fjerne barrieren mellem inde og ude. Og vi fandt ny inspiration til, hvordan vores bygninger kan understøtte læring og samvær. De erfaringer skal vi selvfølgelig tage med os ind i fremtiden, så den viden, som opstod ud af en akut situation, kan skabe varige positive forandringer for læring og fællesskab i det byggede miljø.

Hør om den nyeste forskning, praktiske cases og udviklingen over de næste år fra:

  • Peter Hinsby, Ph.d.-stipendiat, Det Kongelige Akademi: Hvordan pandemien har givet os mulighed for at genopdage vores bygninger og ‘vende dem på vrangen’
  • Rikke Skovgaard Nielsen, Seniorforsker, BUILD ved Aalborg Universitet: Casestudier fra skoler og daginstitutioner i Gladsaxe under pandemien med fokus på fleksibilitet i design, indretning og anvendelse
  • Marianne E. Gasbjerg, Rektor, Århus Kunstakademi: Fra parkeringsplads til læringsrum og åbent mødested - case fra Århus Kunstakademi om pandemiens inspiration til kreativ brug af nye arealer
  • Pernille Vejby, Centerchef, Glostrup Kommune: Strategier for fremtidens læringsrum – hvad sker der nu, og hvor skal vi hen?
  • Toke Falk Sabroe, moderator

 

Deltag fysisk i BLOXHUB i København kl. 08.15 eller online kl. 08.30. Husk at tilmelde dig. 

Baggrund

Realdania har afsat 50 mio. kr. til i samarbejde med forskere og innovationseksperter at undersøge pandemiens påvirkning af vores adfærd og livskvalitet inden for det byggede miljø – og at omsætte den viden til nye løsninger. Alt sammen med det mål at bruge de gode løsninger fra corona til at skabe et mere modstandsdygtigt bygget miljø med bedre livskvalitet for alle. Indsatsen kalder vi RESPOND – Rammerne for den nye hverdag. Morgenmødet samler op på nogen af den viden og erfaring, der er opnået gennem RESPOND. 
 
RESPOND - rammerne for den nye hverdag
Under pandemien var Århus Kunstakademi pga. restriktioner nødt til at afvikle dele af undervisningen udenfor, og det gjorde dem opmærksom på flere hundrede kvadratmeter uudnyttet plads i deres gård, som primært blev brugt til parkering og madpakke-spisning. De har modtaget støtte fra puljen ”De nye folkerum” under indsatsen 'RESPOND – rammerne for den nye hverdag' til at give gården flere og nye funktioner, så den bedre kan bruges til undervisning og sociale møder.