x

Boliglaboratorium: Skab finansiel nytænkning for at gøre boligmarkedet tilgængeligt for flere (3/3)

Video

Dato
19. maj 2022

Længde
28m 43s

Statens Kunstfond og Realdania afholdte – i regi af Boliglaboratorium – d. 19. maj 2022 et debatarrangement med titlen ’Sådan kan vi ændre boligbyggeriet sammen!’.

Indenrigs- og Boligminister Christian Rabjerg Madsen og aktører fra hele bygge- og boligbranchen deltog i debatten om finansiel nytænkning i boligmarkedet. Ane Cortzen var moderator.

Hvordan kan vi ændre boligbyggeriet? Det har Boliglaboratoriums syv projektteams formuleret 38 bud på i udgivelsen ’Boligpapir’.

I anledningen af udgivelsen inviterede Realdania og Statens Kunstfond til formiddagsdebat d. 19. maj på Valencia i København, hvor arkitekter, politikere, økonomer, jurister, developere og akademikere er samlet på én scene til en debat om, hvordan vi kan ændre boligbyggeriet sammen.

Boliglaboratoriums teams præsenterede deres konkrete anbefalinger, baseret på deres arbejde med eksperimentboliger, direkte til bolig- og byggebranchen, og inviterede efterfølgende til debat om værdien af eksperimentbyggeri, nye bygherremodeller og behovet for finansiel nytænkning i boligbranchen.

I denne debat deltager Christian Rabjerg Madsen (Indenrigs- og Boligminister), Peter Jayaswal (direktør for ejendomsfinansiering ved FinansDanmark), Lars Autrup (direktør i Akademisk Arkitektforening), Hannibal Rasmussen (beboer på Stengården), Johan Tofte (Symbiosehusene), Mette Mogensen (Boliger til enlige forældre).

Se første del af debatten: 
Boliglaboratorium: Eksperimentér mere for at højne den arkitektoniske kvalitet
Se anden del af debatten:
Boliglaboratorium: Skab bedre rammer for nye boligtypologier og bygherremodeller