x

Klimaatlas med nye data og klimaforandringernes konsekvenser for Danmark

Video

Dato
10. februar 2021

Længde
1t 24m 3s

Den 8. februar 2021 afholdte DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark webinar om Klimaatlas med nye data & Klimaforandringernes konsekvenser for Danmark i forbindelse med projektet DK2020 - klimaplaner for hele Danmark.

Staten stiller en række data og redskaber til rådighed til kommunernes klimatilpasningsarbejde. Til dette webinar sætter vi fokus på DMIs Klimaatlas.

Dernæst får vi en præsentation af, hvad de fysiske klimaforandringer, både i Danmark og resten af verden, vil betyde for Danmarks samfund og økonomi inden handel, landbrug, infrastruktur, mennesker og geopolitik.

Vi har optaget webinaret, så du kan se eller gense indlæggene her. 

Program

0:00
Velkomst, dagsorden og praktisk afvikling v. Inge Nilsson, projektleder, CONCITO

4:36
Klimaatlas – v. Alan Sørensen, projektleder, Danmarks Metrologiske Institut

37:39
Klimaforandringernes konsekvenser for Danmark – v. John Nordbo, Senior Advocacy Advisor, Climate - CARE Denmark

Deltagere

  • Alan Sørensen, Danmarks Metrologiske Institut
  • John Nordbo, Senior Advocacy Advisor, Climate 
  • Inge Nilsson, CONCITO

Om DK2020

DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte det lokale klimaarbejde til international best practice. Gennem forløbet får kommunerne rådgivning og sparring til at udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan, som viser vejen til en klimaneutral og klimarobust kommune senest i 2050.

DK2020 kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, at C40’s internationale standard ’Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner.