x

Morgenmøde: Skjulte muligheder - nye veje til design af inde- og uderum for læring og fællesskab

Video

Dato
september 2023

Længde
1 t. 4 min. 43 sek.

Til morgenmødet ´'Skjulte muligheder - nye veje til design af inde- og uderum for læring og fællesskab' delte fire forskere og eksperter ud af cases og indsigter i deres arbejde med nytænkning af det byggede miljø. Hør hvordan en ubrugt parkeringsplads kan blive et unikt rum for læring og dialog i samspil med byen. Og om hvordan et 70’er skolebyggeri gemte på stor fleksibilitet, da hverdagen blev vendt på hovedet.

I panelet var: 

  • Peter Hinsby, Ph.d.-stipendiat, Det Kongelige Akademi. Han fortæller, hvordan pandemien har givet os mulighed for at genopdage vores bygninger og ‘vende dem på vrangen’
  • Rikke Skovgaard Nielsen, Seniorforsker, BUILD ved Aalborg Universitet. Hun viser casestudier fra skoler og daginstitutioner i Gladsaxe under pandemien med fokus på fleksibilitet i design, indretning og anvendelse.
  • Marianne E. Gasbjerg, Rektor, Århus Kunstakademi. Præsenterer en case fra Århus Kunstakademi om pandemiens inspiration til kreativ brug af nye arealer: Fra parkeringsplads til læringsrum og åbent mødested
  • Pernille Vejby, Centerchef, Glostrup Kommune. Hun fortæller om strategier for fremtidens læringsrum – hvad sker der nu, og hvor skal vi hen? 

Morgenmødet den 21. september 2023 var det andet i en serie under vores indsats RESPOND – rammerne for den nye hverdag, der undersøger, hvordan pandemien kan ændre måden vi bruger vores bygninger og byggede miljø.