x

Nyåbnet stræde er en stor milepæl i Køge Kyst

Pressemeddelelse

9. oktober 2017

Med åbningen af ”Strædet” er Køges samlede butiksområde nu udvidet med mange nye tilbud og ny arkitektur. Køgensere og besøgende handler, går på café og ser biograffilm i det nye bymiljø, som er tæt integreret med det gamle. Åbning af den første del af Stationsområdet er en stor milepæl i udviklingen af Køge Kyst.

- I Køge gør vi tingene på vores egen måde. Vi har hele tiden haft en klar vision med det her. Vi har ikke villet dræne byens liv ved at placere det ude i et center på en mark uden for byen.

Sådan sagde Køges borgmester Flemming Christensen, inden han torsdag den 28. september klippede snoren til det længe ventede handelsstrøg i Stationsområdet, Strædet.

I sin tale kaldte borgmesteren dagen for både festlig og historisk for Køge, og forudså, at det nye handelskvarter vil få stor betydning for Køges udvikling de kommende år. Talen var samtidig startskuddet til en fire dages åbningsfest, som bygherren TK Development havde tilrettelagt for byens borgere.

En milepæl i byudviklingen

Det er den første del af Strædet, mellem Kulturtorvet og Stationstorvet, som nu er åbnet. Senere følger strækningen mod nord, fra Stationstorvet til Niels Juelsgade. Den bugtede gågade, som har fået det officielle navn Rådhusstræde, løber parallelt med Nørregade og er rygraden i den nye del af Køges butikscentrum.

- Stationsområdet har længe været som én stor byggeplads, og det glæder mig derfor meget, at Køges borgere nu kan begynde at høste frugten af anstrengelserne, samtidig med at de mange nye tilbud og et afvekslende bymiljø gør det endnu mere interessant for udenbys kunder at lægge byturen i Køge, siger Køge Kyst projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen og fortsætter:

 - Køge Kysts vision om, at detailhandlen skal styrke Køge som handelsby, er allerede nu langt hen ad vejen indfriet, og som man kan se, har vi lagt stor vægt på forbindelser mellem det nye og det gamle Køge.

Det nye og det gamle bundet sammen

Den historiske bymidte med Nørregade og Jernbanegade er nemlig bundet sammen med det nye stræde ved hjælp af slipper – små gågader – der skaber sammenhæng og naturlige rundgange i byen.

Køgensere og besøgende har nu adgang til omkring fyrre nye tilbud i form af butikker, cafeer og restauranter foruden lægeklinik, udvidelse af rådhuset med borgerbetjeningen og biografen, der blev indviet i maj i år. Også det nye parkeringshus er nu taget i brug, og her skal man først betale for at parkere, når Køge Kommune indfører betalingsparkering i hele bymidten.

Blandede funktioner og taghaver

Mens butikkerne i stueetagerne er åbnet i det centrale Stationsområde, bliver der fortsat arbejdet på at indrette erhvervslokaler og boliger i de øvre etager og anlagt taghaver, hvoraf fire bliver offentlige.

Sidst på året åbner den nye stationsbro, som får en stor bred trappe ned på det nye Stationstorv, og senere følger bygningskomplekset nord for Stationstorvet, hvor Køge Kommunes nye genoptræningscenter skal have til huse sammen med Irma, Fakta og to mindre butikker.

Køge har som den eneste danske by vundet prisen som Årets Handelsby to gange, senest i 2016. Og nu er der så kommet endnu flere shoppingmuligheder i området omkring bymidten.

 - Vi er glade for, at I satser på Køge, og jeg kan love jer, at vi er værd at satse på. I flytter ind i Danmarks bedste handelsby, og vi glæder os til det gode naboskab, sagde Flemming Christensen i sin åbningstale.

TK Development har solgt det samlede detailhandelsprojekt ”Strædet” til ejendomsselskabet Citycon, der fremover skal stå for driften og udlejningen af butikslokalerne.