x

Vinderne af fotokonkurrencen #StedetTæller

Nyhed 21. november 2017

Tilbage i marts måned lød startskuddet på vores fotokonkurrence #StedetTæller. Nu har vores dommer og prisvindende fotograf Lærke Posselt udpeget sine favoritter blandt konkurrencebidragene, og vi kan løfte sløret for i alt otte vinderfotos, der rør beskueren og viser, hvad der gør nogle steder i Danmark til noget ganske særligt.

En fin og enkel komposition. Et landskabsbillede og en abstrakt gengivelse. En følelse, der bliver vækket. En opdagelsesrejse ind i både foto og sted. Der er fundet i alt otte vinderfotos i vores fotokonkurrence #StedetTæller, og hvert foto har en helt særlig kvalitet – præcis som det sted, de gengiver. 

Det er den prisvindende danske fotograf Lærke Posselt, der har udvalgt de otte vindere blandt 170 bidrag. Fotos taget impulsivt med telefonen har været med i konkurrencen på lige fod med dem, der er taget med kameraudstyr. Dét, der har været vigtigt i bedømmelsessituationen har været, at billederne rørte noget særligt ved stedet og ramte noget særligt set med dommerens rutinerede øjne. 

Konkurrencen blev skudt i gang i marts 2017 som en afrunding på vores store kampagne Stedet Tæller. Kampagnen har i perioden 2011-2016 kastet lys over yderområdernes potentialer og støttet 36 projekter, der har dyrket og styrket det stedbundne potentiale som led i at skabe en positiv udvikling af et lokalområde. Med fotokonkurrencen #StedetTæller ønskede vi at få danskernes bud på, hvad de ser som det særlige ved 20 af stederne – nemlig de steder, hvor projekterne var længst fremme.  

 

Og de otte vindere er…

De otte vinderfotos er taget af otte forskellige personer og viser tilsammen fem forskellige StedetTæller-projekter. De otte personer, der har vundet er: 

 • Hans Henrik Pedersen (@pedersenhanshenrik) med Egil Fischers Ferieby
 • Anne Marie Hansen (@bedstebillund) med Bovbjerg Fyr
 • Kirstine Bendix (@bendixbang) med Bovbjerg Fyr
 • Birgitte Lindegaard (@spyingcph) med Højderygstien i Odsherred
 • Charlotte Flindt Jeppesen (@chalotteflindtjeppesen) med Løkken Moleleje
 • Johnny Thinggaard Kulmbach (@johnnykulmbach med Løkken moleleje
 • Jonna Liv Jensen (@Jonnalive) med Løkken moleleje
 • Kristian Kaare Pedersen (@kristian_cph) med Camønoen

Vi har kontaktet vinderne, som alle modtager deres eget billede i stort print. 

Se vinderbillederne og læs dommerens udtalelser

Dommer Lærke Posselt er faldet for meget forskellige ting ved de otte vinder-fotos, der karakteriseres af alt fra alternative vinkler på stederne, stemninger, som får os til at føle, at vi er der til fine enkle billeder af steders konstruktioner, gode kompositioner og fornemmelser for lys. 

Se vinderbillederne og læs dommerens begrundelse for sine billedvalg i galleriet øverst i nyheden.  

Fakta om konkurrencen

 • Konkurrencen løb fra marts-oktober 2017
 • Omkring 700 billeder blev tagget med #stedettæller, heraf var 170 fra vores 20 projekter
 • Fotograf Lærke Posselt har udpeget 22 finalister, heraf 8 endelige vindere
 • Lærke Posselt (@LaerkePosselt) har blandt andet vundet førstepræmien i World Press Photo og kronprinseparrets stjernedryspris. Hun arbejder for danske og udenlandske medier som Politiken, New York Times og Le Monde. Lærke er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole