x

Vestjysk oplevelsesarena: Naturkraft er nu fuldt finansieret

Pressemeddelelse 22. januar 2020

Langs den jyske vestkyst er det uden tvivl naturen, der er hovedattraktionen – både for turister og fastboende. Naturkraft vil give nye oplevelser året rundt, og projektet er nu fuldt finansieret.

Realdania har de seneste år været en aktiv part i arbejdet med at udarbejde en fælles udviklingsplan for Vestkysten – en prioritering på tværs af kommunale skel, der tegner en samlet ambition for turismen frem mod 2025. 

Analyser har gennem flere år vist, at turisterne i området er glade for naturen, men de mangler attraktioner og videnscentre, som de kan besøge på deres ferie. Udviklingsplanen peger derfor på et stort behov for oplevelsestilbud, der ikke er afhængige af vejret, men som kan bruges året rundt og forlænge sæsonen. For at imødekomme dette behov støtter Foreningen Realdania nu Naturkraft med 25 millioner og får dermed ligningen om vestkystens nye oplevelsesarena for naturens kræfter til at gå op. 

Filantropidirektør Nina Kovsted Helk fra Foreningen Realdania udtaler om projektet: 

”Naturkraft er med til at løfte hele Ringkøbing Fjord-området. Ikke kun for turister, men også for dem, der bor og lever der. I Realdania er vi glade for at være med til at støtte realiseringen af et ambitiøst og nytænkende bud på en attraktion. Formålet med Naturkraft er i sidste ende at fremme viden om klima, miljø og bæredygtighed og dermed udbrede FN’s Verdensmål – det ser vi naturligvis som en vigtig mission.” 

Samlet rejst 300 mio. kr. over 10 år

Naturkraft står klar til at åbne 4. juni 2020, og med bevillingen fra Realdania er Naturkraft nu fuldt finansieret. Administrerende direktør i Naturkraft, Peter Sand, udtaler:

”Det er en stor glæde, at Foreningen Realdania nu fuldender projektets finansiering. Derved har vi samlet rejst mere end 300 mio. kr. og kan nu for alvor se frem til åbningen til sommer.” 

Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring. Op imod 280.000 forventede årlige gæster kommer til på egen krop at mærke naturens kræfter og gå på opdagelse i viden, der sætter tankerne i gang om menneskets samspil med naturen og skal inspirere til en mere klimabevidst fremtid. 

Udviklingsplan for Vestkysten er udarbejdet af Partnerskab for Vestkystturisme, der består af de 11 kommuner langs vestkysten og de tre vestdanske regioner; Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark, Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Gennem 10 år er der samlet set investeret over 300 millioner kroner i projektet, og aktører som A.P. Møller Fonden, Ringkøbing-Skjern Kommune, Vestas, Augustinus Fonden med flere har alle været uundværlige støtter for realiseringen af den nye oplevelsesarena i Ringkøbing.