x

Klima- og energiminister Lykke Friis besøger Energiparcel

Pressemeddelelse 29. april 2010

"Tre hurtige" om energirenovering til klima- og energiministeren

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) besøgte torsdag den 29. april Realeas demonstrationsprojekt Energiparcel, i selskab med Realeas direktør Peter Cederfeld og projektleder Jørgen Søndermark. Ministeren gæstede de fire parcelhuse, som gennem to år har dannet rammen om fire familiers liv.

"Tre hurtige" om energirenovering til klima- og energiministeren

 

Hvad mener ministeren om projektet Energiparcel? 

Jeg synes det er vildt fascinerede. Jeg synes især godt om, at energirenoveringerne sker i helt almindelige parcelhuse, hvor beboerne sågar ikke skal ændre vaner. 

Meget af debatten har handlet om, at danskerne vælger nyt køkken frem for at energirenovere. Projektet her viser, at det giver mening at gøre begge dele på en gang, og at energibesparelserne faktisk kan være med til at finansiere dele af det nye køkken.

Hvilken betydning har energirenovering for Danmarks indsats for at nedbringe CO2-udledningen?

Fundamental betydning. For at nå målet om uafhængighed af kul, olie og gas, skal vi dels producere meget mere vedvarende energi, dels blive endnu mere energieffektive. Energirenovering af huse er helt afgørende for at forbedre energieffektiviteten fordi bygninger står for helt op imod 40 pct. af vores samlede energiforbrug.

Hvad mener ministeren, at Danmark fremadrettet bør gøre inden for energirenovering?

En hel masse. Regeringen har udarbejdet en strategi for energiforbruget i bygninger, med 22 konkrete initiativer. Et af initiativerne handler om, at vi stiller krav om, at de komponenter der anvendes når vi renoverer vores bygninger, skal være energieffektive. Samtidig har vi oprettet Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, hvor især håndværkere kan hente gode råd om hvordan man bygger energieffektivt.