x

Ejendommen indgår i bebyggelsen Søholm, der består af fem rækkehuse, syd for Bellavista ved Strandvejen i Klampenborg. Ejendommen ligger som den yderste i husrækken mod vandet og har, i modsætning til de andre huse i rækken, en lille tilbygning, hvor Arne Jacobsen havde tegnestue.

Husrækken er anlagt i forskudt plan, og bygningsenhederne er hver især adskilt med en mellembygning, hvorved det enkelte hus markerer sig som en selvstændig, tredimensionel komposition i helheden.

Huset står i gule mursten og markerer således et skifte fra den hvide funktionalisme til en mere dansk modernisme. Samtidig finder man i huset træk anvendt i andre værker, bl.a. den dobbelthøje spisestue med den indbyggede niche, den opadstigende bevægelse mod sundkigget og de bevidst indrammede kig ud. Endvidere rummer huset en bred vifte af detaljer som greb og indbyggede skabe tegnet af Jacobsen selv til huset.

Jacobsen levede i huset fra 1951 og frem til sin død. Herefter boede hans enke i huset i en årrække.

Oplev også:

Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund

Arne Jacobsens eget sommerhus

NB: Vis hensyn, hvis du tager ud for at se huset på egen hånd. Adgang kun efter aftale. Kontakt klub@realdaniabyogbyg.dk for evt. besigtigelse.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Gallerier

images icon video icon

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Publikationer

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) markerede sig stærkt og personligt i dansk arkitektur og design gennem sine mange forskelligartede arbejder fra bygningsopgaver til møbler og brugskunst. Det er karakteristisk for ham, at flere af hans bygninger ned til mindste detalje blev udstyret med inventar tegnet af ham selv.

Arkitekten Arne Jacobsen var med sin mangesidede artistiske begavelse en fremtrædende og international kendt repræsentant for den af Le Corbusier og Bauhausskolen udformede funktionalisme. Blandt hans kendteste arbejder i den hvide stil hører boligbebyggelsen Bellavista, Bellevue Teateret og Bellevue Badet i Klampenborg, som sammen med de 18 rækkehuse i komplekset Søholm var med til at sikre Arne Jacobsens internationale gennembrud.

Oplev også:

Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund

Arne Jacobsens eget sommerhus

Restaurering

Restaurering

Realdania By & Byg erhvervede Strandvejen 413 i oktober 2005 og indledte herefter restaureringsarbejdet. Restaureringen blev afsluttet i foråret 2007 og har fokuseret på at tilbageføre huset til det oprindelige udtryk samt en række nødvendige istandsættelsesarbejder, der har skulle sikre huset for fremtiden og gøre det anvendeligt i en nutidig kontekst.

Genopretningsarbejderne har bl.a. omfattet gulvbelægninger, maling af vægge og lofter samt stedvise udbedringer af de støbte betongulve. Bygningens tagrender og nedløb er blevet skiftet ud, og der er drænet og sikret mod grundfugt langs bygningens østside.

Ejendommen er i dag udlejet og anvendes i sin oprindelige funktion som blandet bolig og erhverv.

Læs mere om Realdania By & Bygs arbejde med bevaring af historiske huse

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}