x

BOLIG+ er godt på vej

Pressemeddelelse 6. februar 2015

Én ejendom. Ti lejligheder. Plus en lang række 'energineutrale elementer'. På Søborg Hovedgade er Danmarks første energineutrale etageejendom, BOLIG+, ved at tage form. 

Huset har rejst sig, taget er lagt på, døre og vinduer er sat i, altanerne er gjort klar, teknikken er lagt ind og de indvendige vægge er muret op. Nu venter den indvendige indretning samt et af husets allervigtigste elementer: Solcellerne. De er nemlig altafgørende for, at ejendommen overhovedet kan kalde sig BOLIG+.
 

Når de nye beboere i efteråret 2015 flytter ind i den nyopførte etageejendom på hjørnet af Tolstoj Alle og Søborg Hovedgade i københavnsområdet, vil en stor del af den energi, som de skal bruge til varme og el, komme fra solceller. Som Danmarks første energineutrale etageejendom får BOLIG+ brug for masser af solskinstimer.

Et energineutralt etageboligbyggeri

Målet med BOLIG+ konceptet er at vise, at det inden for en normal anlægsøkonomi er muligt at skabe et energineutralt etageboligbyggeri, som ikke kun går i nul på varme, men også producerer el til lys, mobilopladere, køkkenmaskiner osv.

Energien skal komme fra bl.a. solceller. Bygningen skal kunne levere minimum 1725 kWh el pr. bolig pr. år, og lejlighederne skal kunne 'tåle' en indetemperatur på 22 grader - i stedet for de normalt krævede 20 grader - og alligevel være energineutral. Projektet vil blive fulgt nøje, når beboerne flytter ind, og der vil bl.a. blive målt på energiforbrug, økonomi, adfærd osv.