x

Den gamle enkefrue kom hjem

Pressemeddelelse 13. august 2014

Enkefrue Christine Harboe kan nu atter se frem til at pryde væggene i "Det Harboeske Enkefruekloster", efter hun har hængt til låns på Københavns Rådhus.

Maleriet har i en årrække været "udlånt" til Københavns kommune og har, bl.a. efter omtale på bagsiden af Politiken, igen fundet sine retmæssige ejere. Ved en lille reception på Københavns Rådhus den 12. august overdrog overborgmester Frank Jensen derfor maleriet til repræsentanter for stiftelsen. Overborgmesteren talte i den forbindelse til den gamle enkefrue, og huskede hende på, at det nu Realdania Byg-ejet hus har gennemgået en omfattende restaurering, siden hun forlod ejendommen. Samtidig forsikrede han hende om, at hun kom "hjem" til et sted, hvor hun vil blive mindst ligeså værdsat som på rådhuset.    

Billedet skal, når det atter kommer "hjem" til stiftelsen, placeres i klosterets festsal.
 
Bygningen i Stormgade, som huser Det Harboeske Enkefruekloster, blev oprindeligt opført i 1663 - 69. Siden da er huset blev om- og tilbygget flere gange under ledelse af nogle af tidens fremmeste arkitekter.

G.D. Häusser, Laurids de Thurah og ikke mindst Aage Rafn har alle sat deres personlige præg på det Det Harboeske Enkefruekloster i en række forsøg på at skabe bedre rammer for husets beboere.