x

Hasle Havnebad – officiel indvielse

Pressemeddelelse 14. august 2013

Hasle Havnebad bliver indviet fredag den 16. august 2013 kl. 15.00. Det nye havnebad blev søsat onsdag den 12. juni og umiddelbart efter taget i brug. De forløbne måneders aktive brug af havnebadet har allerede været med til at forvandle den gamle havn til et attraktivt og levende byrum.

Den 8 meter høje og 340 tons tunge badeplatform kom på plads i solnedgang og stille vejr med mange sommerklædte tilskuere. Havnebadet blev stille og roligt bugseret fra byggepladsen 350 meter frem til den endelige placering, hvor den blev fastgjort til de i forvejen nedstøbte stålrør, og forbundet med en 25 meter lang adgangsbro. Havnebadet blev herefter taget i brug og er blevet flittigt besøgt af badende gæster, dem der nyder solnedgangen, og dem der kommer for at betragte det nye havnebad og fotograferes fra badets højeste trappe.

Anlægsarbejde med badeplatformen og en saunabygning på Hasle havn blev igangsat sommeren 2012. En badeplatform på 358 m2 blev støbt på havnens arealer. Badeanlægget har et 15 meter langt bassin og et lille børnebassin begge med fast bund, en 8 meter høj udspringstrappe og sol-opholdstrapper. En sauna-/servicebygning på 50 m2 er opført på havnekajen.

Borgmester Winni Grosbøll, Bornholms Regionskommune, siger:
”Bornholms Regionskommune ser frem til officiel indvielse af havnebadet den 16. august sammen med Hasles borgere samt alle dem der har støttet projektet og deltaget i realiseringen. Med sin unikke og markante arkitektur og brugsværdi vil havnebadet uden tvivl blive Hasles nye attraktion og har allerede denne sommer skabe nyt liv på Hasle Havn.”

Karen Skou, projektleder i Realdania, siger:
”Det er dejligt at se hvordan havnebadet allerede er taget i brug af både beboere og turister. Havnebadet er med til at forvandle den tidligere industrihavn til et aktivt byrum, hvor der er blevet plads til friluftsliv og socialt samvær. Havnebadet er et rigtig godt eksempel på hvordan det stedbundne potentiale kan skabe nyt liv og nye muligheder.”

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger: ”
”Lokale og Anlægsfonden har udviklet havnebade i de tidligere industrihavne i København og Aalborg, som har fået nyt liv som rekreative opholdssteder. Havnebadet i Hasle er et fint eksempel på, hvordan et havnebad kan indpasses i en mindre havn og give den et arkitektonisk løft, samtidig med, at lokalområdet har fået nye og attraktive aktivitets- og opholdsmuligheder.”  

Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting og medlem af den lokale projektgruppe, siger:
Hasle borgerne har glædet sig til at havnebadet blev taget i brug og i det dejlige sommervejr vi har haft er badet blevet flittigt brugt både af børn, unge og voksne og har skabt mere liv og nye aktiviteter på Hasle Havn. Det er vores håb, at de nye aktiviteter og Hasles nye vartegn vil give andre lyst til at investere i udvikling på havneområdet”.

Mulighedernes Land

Hasle havnebad er en del af partnerskabsprojektet Mulighedernes Land mellem Realdania og Bornholms Regionskommune. Projektet er en del af et områdefornyelsesprojekt i Hasle by. Lokale og Anlægsfonden har medvirket til udvikling og finansiering af havnebadet. Hasle Havnebad er et demonstrationsprojekt, der skal vise hvordan det er muligt med forholdsvis små midler at skabe herlighedsværdi og attraktioner på henslumrende havneområder, som industri og fiskeri har forladt.

White arkitekter København vandt i 2011 en indbudt konkurrence og har siden projekteret havnebadet i samarbejde med Niras og Bornholms Regionskommune.
PL Entreprise, Rønne og Nordbornholms Byggeforretning Allinge har stået for at opføre badeplatformen, og PHBYG Hasle, Nordbornholms Byggeforretning Allinge, FL. Svendsen VVS Rønne og Thiesen El-service Allinge har stået for at opføre sauna-servicebygningen.