x

Hasmark Strandoase bliver åbnet med klip af bikinisnor

Pressemeddelelse 21. oktober 2014

Hasmark Strandoase har gennemgået et fysisk kvalitetsløft og bliver åbnet fredag den 24. oktober 2014 med fest og farver. En opgradering af ankomstforholdene og en lettere adgang til havet har skabt grundlag for Hasmark Strandoase som foretrukket fynsk feriested.

Der er lagt op til en sjov og festlig event, når Hasmark Strandoase indvies fredag den 24. oktober 2014, kl. 13.00. Trods årstiden bliver eventen bundet sammen i et badetema.

Det er borgmester Morten Andersen, der klipper den røde snor, som i dagens anledning er blevet til en ’bikinisnor’. To lokale skoleklasser dyster om at bygge det flotteste sandslot. Et antal vinterbadere vil demonstrere deres færdigheder, og sanger/skuespiller Søren Bech-Madsen synger vinterbaderne frem med lystige badeviser. I det hele taget er der en masse aktiviteter i støbeskeen, som viser mulighederne i Hasmark Strandoase, og skaber rammerne for en festlig åbning.

Stedet tæller

Projekt Hasmark Strandoase er blevet til med støtte fra Realdanias 5-årige kampagne ’Stedet tæller’.

Realdania har valgt projektet, fordi området omkring Hasmark Strand har potentiale til at vise, hvordan nedslidte strandarealer kan omdannes og blive attraktive igen. På den måde skal projektet tjene som foregangsprojekt for andre nedslidte kystområder i landet.

Borgmester Morten Andersen er glad for, at anlægsprojektet er færdigt, og at de nye faciliteter nu kan tages i brug af både fastboende, turister og andre besøgende.
- Med omdannelsen herude har vi skabt langt bedre forhold for brugerne. Vi har gjort det nemmere at komme ned til vandet og har i det hele taget skabt bedre ankomstforhold til området. Forhåbentlig vil det få endnu flere til at få øje på dette dejlige område, siger Morten Andersen.

Ligesom med mange andre sommerhusbebyggelser, bliver Hasmark i stigende grad beboet året rundt. Det har de offentlige arealer og aktivitetsmuligheder hidtil ikke været tilstrækkeligt gearet til. Samtidig efterspørger brugerne rekreative områder med et vist niveau af komfort, og det giver hele forandringen omkring Hasmark.
- Projekt Hasmark Strandpark viser, hvordan et nedslidt strandområde kan gøres attraktivt igen gennem enkle indgreb, der understøtter strandens kvaliteter. Kysten er en af yderområdernes store potentialer, og med projekt Hasmark Strandoase genskabes et attraktivt besøgsmål ved vandet, udtaler Karen Skou, Realdania.

- Vi har skabt en helt ny strandpark med grønne arealer, små bakker og dale, buske og træer, shelters, boldbane og andre elementer, som kan forlænge både døgn og sæson, siger Morten Andersen.

Hasmark Strand omfatter 10 kilometer strand – fra Tørresø i vest mod Enebærodde i øst. Med godt 2.500 sommerhuse og 470 pladser på campingpladsen er Hasmark også et populært sommerhus- og campingområde.

Projekt Hasmark Strandoase er et af i alt 26 projekter, der modtager støtte fra Realdanias 5-årige kampagne ’Stedet tæller’. 
Stedet Tæller støtter frem til 2016 konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder. Det er formålet, at kampagnens projekter – heriblandt Hasmark Strandoase – skal være med til at styrke livskvaliteten i yderområderne med fokus på kystturisme og udvikling af de stedbundne potentialer.