x

Nye aktiviteter på Vorupør Landingsplads

Pressemeddelelse 29. oktober 2014

Vorupør Kulturforening skaber nyt liv i Vorupør, med økonomisk støtte fra Realdania og Thisted Kommune.

I regi af Realdanias kampagner ”Mulighedernes Land” og ”Stedet Tæller” er der opbygget en del nye faciliteter på landingspladsen i Vorupør, og for at sikre, at disse faciliteter udnyttes bedst muligt, igangsætter Vorupør Kulturforening nu en række aktiviteter, der skal sikre at alle de nye fine faciliteter også bliver brugt rigtig meget.

Vorupør Havbad, de nyrenoverede huse og madpakkehuset har tilført Vorupør Landingsplads en helt ny dimension,” siger Per Nielsen, der er formand for Vorupør Kulturforening, og han fortsætter: ”Disse faciliteter rummer nogle nye muligheder for aktiviteter af enhver art, og det er en udfordring, vi glæder os til at tage op. Vi indleder projektet med Vorupør vinterbade-festival 2014, der afvikles fjerde juledag, og derefter vil vi se på, hvad der ellers kan være af muligheder. Vi er meget taknemmelige for, at Realdania og Thisted Kommune har valgt at bidrage til projektet, og vi vil gøre vort til, at de får fuld valuta for pengene.”

Som projektleder har man valgt at entrere med den lokale projektkonsulent Thorkild Sodborg Jensen, der har været drivkraften i mange af de projekter, der er afviklet i Vorupør de senere år.

”Thorkild har opbygget et stort kendskab til Vorupør, og han har en stor andel i den positive udvikling, vi har set i Vorupør de senere år, så hvad var mere naturligt end at fortsætte dette samarbejde?” siger Per Nielsen.

Programchef i Realdania, Karen Skou siger: ”Når der nu er skabt nye muligheder i Vorupør med havbadet, madpakkehuset og den nye promenade, er det rigtig fint, at Kulturforeningen tager bolden op og sikrer, at der også skabes nye traditioner for liv og arrangementer hvor faciliteterne bliver brugt. Det er en rigtig fin ide med en vinterbadefestival, så flere kan få øjnene op for, at Vesterhavet er et besøg værd hele året rundt.”

”Det er dejligt at se, at de lokale ildsjæle i Vorupør Kulturforening har taget initiativ til at starte nye aktiviteter op på Landingspladsen. Det er jo netop hele hensigten med de nye rammer, at lokalsamfundet skal tage over og fylde dem med indhold, der skaber værdi for både borgere, erhvervsdrivende og besøgende i Vorupør. Og det vil vi som kommune naturligvis gerne støtte,” siger borgmester i Thisted Kommune Lene Kjelgaard Jensen.

Projektet har et samlet budget på 1.250.000 kr. og heraf bidrager Realdania med 300.000 kr. mens Thisted Kommune har skudt i alt 225.000 kr. i projektet.

Hvem er Vorupør Kulturforening? Med formandens ord: "Vorupør Kulturforening er stiftet af folk, der vil byen."  Kulturforeningen består bl.a. af erhvervsdrivende fra byen samt borgerforeningens formand.