x

Åbent hus hos arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensen

Pressemeddelelse 13. marts 2009

Gasbeton. Uformelt. Enkelt. Det er en underspillet arkitektur, der møder gæsterne ved første øjekast på Solbakkevej, hvor arkitekterne Karen og Ebbe Clemmesen i 1953 opførte et hus til sig selv. Men på den anden side af hoveddøren er det, som om en ny verden åbner sig.

Oplev det enestående hus, når Realea åbner dørene til villaen, der med sin uortodokse arkitektur og raffinerede form for beskedenhed overrasker ved nærmere bekendtskab.

  • Søndag den 22. marts, kl. 13.00 - 17.00
  • Solbakkevej 57, 2820 Gentofte

Alle interesserede er velkomne, gratis adgang

"Karen og Ebbe Clemmensens hus fremstår med en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog og leg med helhed, detaljer og farver. Det er præget af en meget uformel holdning til arkitektur, der kommer til udtryk ved en ærlig og enkel sammenstilling af rustikke, beskedne og prisbillige materialer. Og vi er glade for at kunne byde interesserede indenfor i arkitektparrets eget hus, der normalt ikke er åbent for offentligheden," udtaler adm. direktør i Realea, Peter Cederfeld.

Huset er tegnet og opført af Karen og Ebbe Clemmesen i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Ejendommen ligger i smukke omgivelser ved den fredede Hundesømose i Gentofte Kommune. Karen og Ebbe Clemmensens hus er et af de mere eksperimenterende i kvarteret og fremstår med sin legende arkitektur som en bevidst modreaktion mod samtidens mere formelle arkitekturopfattelse med påvirkninger fra international modernisme.

Realea overtog huset i 2004, der indtil da havde været beboet af familien selv. Det fremstår i dag nænsomt restaureret med størst mulig respekt for egenart og autenticitet - og for arkitekterne, som tegnede og opførte det. Normalt er huset lejet ud til privat beboelsen, men pga. lejerskifte er det nu muligt at invitere offentligheden indenfor.

For yderligere oplysninger kontakt:

Administrerende direktør Peter Cederfeld, Realea. Tlf: 70 11 06 06 / pc@re.dk