x

Kom tættere på fremtidens bro

Pressemeddelelse 23. december 2015

Læg vejen forbi Fæstningens Materialgård i København den 13. og 14. januar og se en udstilling af de fem forslag, som var i spil, da opgaven lød at bygge en ny cykel- og gangbro ved Vester Voldgade i København.

Først var der 37 teams, så var der fem, nu er der ét - og snart er der en ny bro. Da Realdania By & Byg i 2014 udskrev konkurrencen om en ny cykel- og gangbro i København, meldte 37 teams sig på banen. Af disse blev fem teams indbudt til en konkurrence, og i sommeren 2015 blev en endelig vinder udpeget: Et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering i samarbejde med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency.

Nu skal arbejdet i gang, og i 2016 tager Realdania By & Byg fat på det store københavnske bro-projekt, der skal forbinde Vester Voldgade og området omkring BLOX med Langebrogade på Christianshavn. Men inden vinderforslaget for alvor rulles ud, inviterer Realdania By & Byg alle interesserede indenfor til en udstilling om de fem broforslag og ikke mindst vinderbroen og til en fortælling om projektet, byggeriet og forventningerne.

- Ser man på de indsendte projekter, vil man kunne se fem vidt forskellige broer - på trods af, at der fra starten var lagt op til et meget stramt konkurrenceprogram for broen. Blandt de forskellige forslag er der både klapbroer og svingbroer og sågar en form for skydebro, fortæller Realdania By & Bygs projektleder Mads Falbe-Hansen, som står i spidsen for etableringen af den nye cykel- og gangbro, der ventes afsluttet i 2018.