x

Langebros lillesøster skal hedde Lille Langebro

Pressemeddelelse 21. juni 2017

Ud af 1166 navneforslag blev ni navne udvalgt til en slutrunde – og nu har Vejnavnenævnet valgt det navn, der bliver indstillet til godkendelse i Teknik- og miljøudvalget. Navnet er Lille Langebro.

Vejnavnenævnet har valgt Lille Langebro som navnet til Københavns nye cykel- og gangbro lige nord for Langebro.

Peter Fangel, projektchef i Realdania By & Byg sad med i dommerpanelet:

”Lille Langebro var en af favoritterne, da vi bad alle om hjælp med gode navneforslag. Det er et navn, der er let at forstå på mange planer. Det er også allerede broens kælenavn i de lokale medier og blandt mange omkring projektet. Vi er glade for Vejnavnenævnets indstilling. Lille Langebro er et godt navn.”

Formelt set skal beslutningen godkendes i Teknik- og miljøudvalget til august.

Broen er færdig i sommeren 2018

Københavns nye cykel- og gangbro vil strække sig smukt fra det urbane Vester Voldgade til den lander i et nyt byrum ved Langebrogade – tæt på det gamle voldområde. Broen er en gave fra Realdania til København.

Byggeriet er allerede godt i gang. Bropillerne bliver støbt i havnen og kajanlæggene bliver forberedt til at tage godt imod broen. Vi glæder os til at indvi broen og især til at tage den i brug, når den efter planen er færdig i sommeren 2018. Den nye bro vil aflaste (Store) Langebro, hvor flere end 40.000 cyklister dagligt kører over på hverdage.

BLOX