x

MT Højgaard skal opføre de første boliger i NærHeden

Pressemeddelelse 1. juni 2016

MT Højgaard investerer i at bygge 48 moderne og bæredygtige rækkehuse i den nye bydel NærHeden. Projektet er det første boligbyggeri i det ambitiøse byudviklingsprojekt, der vil gentænke forstaden med fokus på nemt hverdagsliv og stærke fællesskaber.

Det første boligbyggeri i den helt nye bydel NærHeden bliver nu en realitet. MT Højgaard har nemlig underskrevet en betinget købsaftale om at opføre 4.800 kvadratmeter boligbyggeri i form af 48 rækkehuse på det store byudviklingsområde i Hedehusene. 

Fuldt udbygget skal NærHeden rumme 3.000 boliger, skole, børneinstitutioner, fritidstilbud, butikker og kontorer. Og Carsten Koch, som er bestyrelsesformand i NærHeden P/S, glæder sig over, at grundsalget er kommet godt fra start.

”Med NærHeden ønsker vi at gentænke forstaden med fokus på det nemme hverdagsliv og fællesskaber. MT Højgaards projekt understøtter dette, fordi projektet tilbyder moderne boliger med lavt vedligehold og fordi bebyggelsen kommer til at ligge tæt på mange byfunktioner, herunder en ny skole i NærHeden. Det er med til at gøre hverdagen nem for beboerne. Samtidig skaber projektet gode rammer for, at beboerne kan mødes i attraktive grønne omgivelser”, siger Carsten Koch.

Attraktiv arkitektur og konkurrencedygtige priser

De første 25 boliger i projektet forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2017 med en pris på omkring 2,2- 2,5 mio. kr. for 86-112 m2. 

”I MT Højgaard er vi stolte af at kunne bidrage til udviklingen af NærHeden med boliger, som er attraktive både prismæssigt og arkitektonisk. Vi ser et stort potentiale i en bydel som NærHeden, der ligger tæt på København, spændende naturområder og mange forskellige byfunktioner. Det tror vi, vil appellere til rigtig mange potentielle tilflyttere”, siger Christina Jørgensen, der er divisionsdirektør i MT Højgaard. 

De nye rækkehuse, som kommer til at ligge cirka 500 meter fra Hedehusene Station, bliver udformet med indbydende indgangspartier, der medvirker til at skabe en bymæssig stemning langs gaden. Imellem boligerne etableres et fælles lege-, opholds- og p-område. Små private haver vender ud mod fællesarealerne. 

Boligerne opføres i samarbejde med Scandi Byg, der er ekspert i bæredygtige byggeprocesser, drift og produktion af byggemoduler.

Store kommunale investeringer i NærHeden

Høje-Taastrup Kommune har allerede sat sig på flere jordparceller i NærHeden. I første omgang har kommunen købt et areal til et nyt center for springgymnastik, som skal stå færdigt senere i år. Næste projekt, som går i gang i 2018, er et stort visionært skolebyggeri til 350 mio. kr. I alt har kommunen planlagt investeringer i NærHeden for over en halv mia. kr. 

”Vi har store visioner for NærHeden, så vi går ”all in” i forhold til at sikre de mest optimale tilbud til den nye bydel. Gode institutioner, skole og fritidstilbud kan, sammen med den gode beliggenhed tæt på København og de mange spændende arbejdspladser i kommunen, gøre NærHeden til et særdeles attraktivt bosætningssted, ” mener borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler.  

Mulighed for mere boligbyggeri i NærHeden

Hos Realdania By & Byg, der står bag byudviklingen i partnerskab med Høje-Taastrup Kommune, er der høje forventninger til, at MT Højgaards projekt vil være med til at kickstarte byudviklingen yderligere.

”Sammen med MT Højgaard er vi lykkedes med at få taget hul på byudviklingen med et rigtig godt projekt. Nu ser vi frem til at se mange flere projekter, der kan være med til at vise vejen for boligbyggeri i fremtidens forstad”, siger Peter Cederfeld, der er administrerende direktør i Realdania By & Byg.

Der er flere attraktive storparceller til salg i den nye bydel og flere andre investorer har meldt deres interesse. Der er mulighed for forskellige ejerformer og boligtyper, fortrinsvis rækkehuse, byvillaer og ejendomme med lejligheder i tæt-lav bebyggelse.


Yderligere information
Ole Møller, projektdirektør, NærHeden: omo@naerheden.dk/ 30505575
Christina Jørgensen, divisionsdirektør for Projektudvikling, MT Højgaard:
4265 6865
Michael Ziegler, borgmester, Høje-Taastrup Kommune: 4092 9135

Pressefotos kan downloades her: https://goo.gl/Sdg4Ck
Rendering fra NærHedens udviklingsplan
Skitse fra MT Højgaards projekt
Portrætfoto af Carsten Koch

 

Fakta om NærHeden

Nøgletal
Projektområdet er på 65 hektar
Der skal bygges 3.000 boliger. 
Der bliver plads til 8.000 beboere
Der skal opføres 382.000 m2 byggeri. 
85 % af det samlede byggeri vil bestå af boliger, mens de sidste 15% vil udgøres af kontorerhverv, offentlig service og detailhandel 

Tidsplan
2016: Springgymnastikcenter med udkigstårn
2016: Byhave med udekøkken
2016: Byggemodning påbegyndes
2017 boliger byggestart
2018: De første beboere flytter ind
2018-19: Skolebyggeri
2020 -21: Ny bro over banen
2017-2035: Byggeri af boliger og nye beboere flytter ind

Beliggenhed
NærHeden ligger ved Hedehusene Station i Høje-Taastrup Kommune. 
Fra Hedehusene Station kan man komme til Københavns Hovedbanegård på kun 20 minutter. Få hundrede meter fra NærHeden ligger Hedeland Naturpark med alpin skibakke, amfiscene, løbe- og cykelruter, veterantog, golfbane, rideklubber og meget andet.

En tæt-lav by med attraktive fællesarealer
NærHeden bliver en tæt by, hvor rækkehuse, byvillaer og lejligheder er placeret på en måde, så der skabes intime byrum mellem boligerne. De blandede byfunktioner som erhverv, butikker, børneinstitutioner og idrætsfaciliteter skaber liv i byen både dag og aften og gør byen tryg at færdes i.  Alle boliger får et lille privat udeareal som have, altan eller tagterrasse. Der skabes en naturlig overgang mellem private arealer og fælles arealer, så det både er nemt at være sig selv og sammen med andre. Attraktive fællesarealer som udekøkken, byhaver, legepladser og naturområder giver mulighed for at bruge byen og dyrke fælles interesser med andre beboere. 

En bydel, hvor det er nemt at få hverdagen til at fungere
NærHeden skal være en by, hvor man kan leve et nemt hverdagsliv. Derfor er der i planlægningen fokus på, at boligerne skal ligge tæt ved de nødvendige faciliteter såsom station, butikker, skole og natur. Samtidig arbejdes der på at implementere intelligente løsninger, som fx gør det nemt at være online i hele byen, nemt at sortere sit affald, få fat i en delebil og dele værksteder mm. 

Ejerforhold
NærHeden er et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. De to partnere ejer hver 50% procent af selskabet NærHeden P/S.