x

Realdania To Go på Nyborg Slot den 29. november 2016: Det betaler sig at bruge kulturarven

Pressemeddelelse 8. november 2016

Kom til Realdania To Go som denne gang finder sted på Nyborg Slot. Hør mere om hvordan kommune, museum og erhvervsliv arbejder strategisk med kulturarven og de mange muligheder, som revitaliseringen af slottet åbner for.

Nyborg Slot står foran en omfattende restaurering og udbygning med et udstillings- og oplevelsescenter, som vil genoplive kulturarvsmonumentets storhed og synliggøre historien om slottets betydning i middelalderen.

Restaureringen og revitaliseringen af slottet og det tilhørende kulturmiljø bliver en vigtig del af fortællingen om og brandingen af Nyborg som Danmarks Riges Hjerte.

Investeringen i Nyborg Slot vil udover at synliggøre historien også medvirke til at styrke identitet og give boligejere, kommuner, erhvervsliv og turismeaktører mange muligheder for at få udbytte af kulturarvens potentialer.

Det viser Realdanias analyse ”Værdien af bygningsarven”, som opgør bygningsarvens værdi i kroner og ører. Analysen viser blandt andet, at hvis et hus er bevaringsværdigt, eller ligger i et område med bevaringsværdige boliger og bygninger, så stiger salgsprisen markant. 

Læs mere om analysen:

Værdien af bygningsarven


Arrangementet byder på oplæg, oplevelser og en mindre byvandring gennem Nyborg By og på Nyborg Slot. Der er adgang for alle, men tilmelding er påkrævet.