x

DOKK1 åbner den 20. juni

Pressemeddelelse 9. marts 2015

Lørdag den 20. juni åbner DOKK1 dørene for byens borgere.

DOKK1 er Aarhus nye Hovedbibliotek og Borgerservice. Bygningen er det største kommunale anlægsprojekt i kommunens historie. Huset bliver på cirka 28.000 m2 fordelt på tre etager og indeholder Europas største automatiske p-anlæg, som opføres af Realdania Byg.

DOKK1 åbner med et festligt og folkeligt arrangement lørdag den 20. juni, og fra mandag den 22. juni vil borgerne kunne benytte det nye Hovedbibliotek og Borgerservice og det nye automatiske parkeringsanlæg. Det konkrete program for åbningen vil blive meldt ud i god tid inden åbningen.

DOKK1 er del af byudviklingsprojektet Urban Mediaspace Aarhus, der har til formål at skabe sammenhæng mellem byen og vandet og medvirke til at omdanne inderhavnen fra industrihavn til et aktivt byrum. Projektet, som er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Realdania, omfatter ud over DOKK1 en række nye store pladser langs med Inderhavnen.

Pladserne kommer til at strække sig fra Nørreport til åens udløb og får en samlet størrelse på cirka 23.000 m2. Det svarer til omkring fire fodboldbaner. De nye havnepladsers østvendte placering betyder udsigt, himmel, sol og horisont. Pladserne indrettes så de indbyder til aktiviteter og liv. Det arbejde forventes  afsluttet i 2016.

Parterne bag projektet Urban Mediaspace er Aarhus Kommune, Realdania og Realdania Byg. 

Yderligere oplysninger 

Projektchef Niels Vad Sørensen, Aarhus Kommune
nvs@aarhus.dk 
Tlf: +45 29 20 80 10

Pressechef Pia Møller Munksgaard, Realdania
pmm@realdania.dk
Tlf: +45 29 69 52 49

Urban Mediaspace Aarhus

Store omlægninger af havnen i Aarhus gør det muligt at anvende byens centrale havnefront på en ny og rekreativ måde, så havnen kommer i tæt sammenhæng med den historiske bykerne. Et levende og aktivt havnebyrum skal strække sig fra den åbnede Aarhus Å med det intense byliv over Europaplads og videre hen foran Domkirken og Bispetorvet. Som et hængsel mellem den åbnede å og havnebyrummet placeres byens nye Multimediehus på en bastion ud i havnen.

Projektet skal demonstrere, hvordan man sikrer et rekreativt og bebyggelsesmæssigt samspil mellem den eksisterende by og et centralt, men udtjent, havneområde. Havnefronten i Aarhus skal være et nationalt eksempel på, hvordan man kan skabe positiv byomdannelse.

Læs mere om hele P-anlægget: 

Parkeringsanlæg - DOKK1