x

Ny bog på gaden: Rum til Forandring om Dokk1 – Aarhus’ nye mødested

Pressemeddelelse 30. september 2015

I juni 2015 kunne hele Danmark med Dronning Margrethe II i spidsen indvi Dokk1 - Aarhus' nye mødested. Huset er tegnet af Schmidt, Hammer, Lassen Architects og Kristine Jensens Tegnestue og støttet af Realdania, Realdania By & Byg og Aarhus Kommune i fællesskab. Ved indvielsen fik huset ordene ' Velfærdssamfundets Versailles' med på vejen - nu er bogen om huset, der også rummer Europas største fuldautomatiske parkeringshus udkommet.

Aarhus havn er i disse år under den største forvandling nogensinde. Anlægsprojektet har åbnet Aarhus Å og genskabt forbindelsen til byen og bugten. Det samlede projekt Urban Mediaspace handler om at give byen og borgerne havnefronten tilbage. Helt centralt på pladsen ligger Dokk1 - det nye hovedbibliotek og borgerservice. Huset er tænkt som et samlingssted i byen med en lang række faciliteter som bøger og medier generelt, studiepladser, foredrags- og teatersale, café og en stor udendørs legeplads.

Hele denne herlighed hviler fysisk på Europas største fuldautomatiske parkeringsanlæg. Parkeringsanlægget er en imponerende teknisk bedrift baseret på tysk teknologi og ingeniørkunst med plads til 972 parkerede biler i tre etager under jorden. Bilen afleveres i en af de 20 overjordiske glaskabiner og transporteres ned af; på 40-60 sekunder er din bil parkeret, og når du skal bruge den igen, tager det ca. 210 sekunder at få den tilbage til overfladen.

Bogen Rum til forandring handler om Dokk1 som helhed herunder også parkeringsanlægget. 

132 sider rigt illustreret med billeder af fotograf Adam Mørk, og tosproget dansk og engelsk. Bogen kan købes i boghandlere eller på nettet.