x

Parkeringskunde nr. 100.000 i anlægget under Dokk1

Pressemeddelelse 14. december 2015

Mor og datter på juleindkøb blev parkeringskunder nr. 100.000 i det fuldautomatiske p-anlæg under Dokk1.

Midt i juletravlheden, hvor de handlende strømmer til Aarhus, ankom parkeringskunde nr. 100.000 til det fuldautomatiske p-anlæg under Dokk1 - Aarhus' nye bibliotek og borgerservice på havnen.

Onsdag den 10. december kl. 12.05 trillede Annette Raarup fra Kolding sammen med datteren Melissa ind til p-anlægget fra Kolding, og her stod teamleder Rasmus Pedersen og hans kolleger fra Securitas klar med en stor buket blomster, chokolade, gratis p-billetter og bogen: ”Dokk1 - rum til forandring”,

Det var første gang, de to koldingensere benyttede anlægget, selvom de tidligere har besøgt Dokk1 ovenover p-anlægget, men det var bestemt ikke sidste gang, kunne de bedyre, inden de begav sig af sted på juleindkøbstur i Aarhus midtby.

Det fuldautomatiske anlæg blev taget i brug midt i juni samtidig med åbningen af Dokk1, og ifølge vicedirektør Peter Kjølby fra Realdania Byg, som ejer anlægget, er anlægget godt kørende:

- Efter nogle startvanskeligheder lige efter åbningen, hvor nogle biler blev afvist bl.a. på grund af krav til en bestemt frihøjde under bilen, og hvor teknikken i enkelte tilfælde svigtede, så bilerne måtte hjælpes op, er anlægget nu godt kørende. Fejlene er rettet, og der afvises kun meget få biler, siger Peter Kjølby.

Anlægget, der serviceres af Securitas, håndterer p.t. ca. 1.000 parkeringer i døgnet og benyttes af både   erhvervsabonnenter, dvs. firmaer, der køber parkeringspladser til deres ansatte, og almindelige timeparkanter.

Et erhvervsabonnement på parkering i Dokk1 døgnet rundt alle ugens dage koster godt 1.000 kr. om måneden, mens en almindelig parkeringsbillet koster 10 kroner pr. påbegyndt halve time.

Anlægget, der har døgnåbent og er bemandet, har en kapacitet på ca. 1.000 parkeringspladser, fordelt på tre etager under jorden.