x

Nu skal PH’s eget hus restaureres

Pressemeddelelse 7. april 2015

I sommeren 2014 købte Realdania Byg PH's eget hus fra 1937. Den 1. april blev nøglerne formelt overdraget, og forude venter nu en større restaurering.

Onsdag den 1. april overtog Realdania Byg nøglen til PH's eget hus i Gentofte. Realdania Byg købte huset i juli 2014 af beboerne gennem mere end 40 år. Med nøgleoverdragelsen kan restaureringen af huset, der står stort set som ved opførelsen i 1937, begynde.

Huset udmærker sig ved et unikt materialevalg med ydervægge opført af betonblokke, vinduer og døre i jern samt et væld af originale detaljer i husets indre. Bevaringen af dette er essentielt for restaureringen; men opgaven er dobbelt. For samtidig med at originale materialer og detaljer bevares, er det afgørende for husets fremtid, at der findes en holdbar og bæredygtig løsning på den meget mangelfulde isolering, der har ført til stort varmetab og skader på huset.

Første led i restaureringsprocessen er dog hverken at rive ned eller at bygge op, men at finde de rigtige håndværkere til opgaven. Dette arbejde vil foregå i april, og i begyndelsen af maj forventes huset på Brogårdsvej 72 at kunne forvandles til byggeplads.  

I løbet af processen - både før, under og efter restaureringen - åbner Realdania Byg Klubben huset for interesserede. Hele processen afsluttes med et stort åbent hus arrangement, hvor alle kan kigge forbi og få et indblik i provokatøren, arkitekten og lysmageren PH's eget hus.