x

Ombygningen af Spinderihallerne i Vejles Vestby skydes i gang

Pressemeddelelse 27. februar 2008

Følgende pressemeddelelse er udsendt af Vejle Kommune: Vejle Kommunes politiske styregruppe for Spinderihallerne har nu godkendt licitationsresultatet for projektet, og dermed igangsættes ombygningen af det 13.000 m2 store industrikompleks, der i over 100 år har været "hjertet" i Vejles historiske arbejderkvarter Vestbyen.

I de senere år er spinderiaktiviteterne i det gamle industrikompleks forsvundet, og det fremstår i dag som en lukket enklave i Vejle. Med revitaliseringen af komplekset vil Spinderihallerne åbne sig mod byen, og de historiske bygninger vil danne rammen om et nyt levende kultur- og iværksættermiljø.

Det er arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, der i samarbejde med Ingeniørfirmaet NIRAS og landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen har stået for udarbejdelsen af det projekt, som nu skal realiseres.

- Det har været en spændende udfordring at skabe et projekt, der bevarer industrikompleksets oprindelige identitet og samtidig giver nyt liv til Spinderihallerne. Vi er meget tilfredse med resultatet af licitationen, siger John Lassen, partner i Schmidt Hammer Lassen

Når ombygningen er afsluttet, vil de gamle bygninger danne rammen for en række aktører, som sammen skal skabe nyt liv, dynamik og synergi i Vejle. Det drejer sig om:

  • BIZ-ArT - Center for kultur og erhverv
  • Vejleegnens Museum
  • Teateret Trekanten
  • Vejle Amatørscene
  • Bokseklubben Wedala
  • Det folkelige kulturelle samlingssted

Herudover vil bygningerne rumme en mulitihal, café og mødelokaler. Projektet har en samlet økonomisk ramme på knap 90 mio. kr. og realiseres med støtte fra Realdania (36 mio. kr.) og Socialministeriets pulje til helhedsorienteret byfornyelse (10 mio. kr.).

- Ambitionen er, at Spinderihallerne skal vise, hvordan et historisk industrikompleks kan integreres i byens fremtidige udvikling - i en moderne anvendelse og i arkitektonisk harmoni med de karakteristiske bygninger. Det projekt, som nu realiseres, har potentialet til at virkeliggøre ambitionen, og vi ser frem til, at Spinderihallerne står klar til de nye udfordringer i 2009, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania

Projektet har været lang tid undervejs. Oprindelig skulle bygningerne rives ned med henblik på at opføre almene boliger. Vejle Byråd besluttede dog i 2003 at få vurderet, om komplekset kunne bibeholdes og danne rammen for kulturelle aktiviteter. Da det viste sig at være tilfældet, blev nedrivningen skrinlagt og planerne for det nuværende projekt udviklet.

- Jeg er glad for, at Vejle Byråd valgte at bevare det sidste tilbageværende bomuldsspinderi, og at vi nu er kommet så langt i projektet, at vi endelig kan stikke spaden i jorden, siger fungerende borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjeggaard (V).

Yderligere oplysninger: 
Kommunaldirektør Niels Ågesen,  tlf. 2045 2533