x

Spinderihallerne Vejle udvides - Første spadestik 8. april – indvielse foråret 2014

Pressemeddelelse 4. april 2013

Et af Danmarks mest dynamiske udviklingsmiljøer – Spinderihallerne i Vejle – udvides nu med 1200 nye kvadratmeter, øremærket til iværksættervirksomheder og offentlig-privat samarbejde.

Spinderihallerne var engang Vejles største industriarbejdsplads. Nu er spinderimaskinerne erstattet af små, kreative virksomheder, efter at Vejle Kommune i partnerskab med Realdania har renoveret det 13.000 kvm store industribyggeri. I 2010 åbnede Spinderihallerne som hjemsted for knap 60 mikrovirksomheder inden for kreativitet, kommunikation og forretningsudvikling. Ud over virksomhederne rummer Spinderihallerne en række kulturinstitutioner og Vejle Kommunes innovationsenhed.

Nu igangsættes næste fase af byggeriet. Den gamle kedelbygning, der ligger i tilknytning til Spinderihallerne, renoveres af Vejle Kommune i partnerskab med Realdania og indrettes til kontorer, mødelokaler og værkstedsfaciliteter. Kedelbygningen, der i Spinderihallernes storhedstid stod som et dampende kraftcenter midt på grunden, bevarer sit oprindelige rå udtryk og sporene fra årtiers industrielle brug. Blandt andet skal kedelrummet fortsat fungere som ”hjertet” i bygningen. Schmidt/hammer/lassen architects, som også har stået for renoveringen af Spinderihallerne, har udarbejdet forslaget til den revitaliserede Kedelbygning.

Særligt fokus på børn
Kedelbygningen står færdig i foråret 2014 og kommer bl.a. til at rumme kontorlokaler til ca. 30 virksomheder. Desuden får bygningen en særlig rolle, nemlig som nyt laboratorium for Designdrevet Innovation, med særligt fokus på børn. I Kedelbygningen kan virksomheder afprøve og udvikle nye teknologier og produkter til børn. Huset skal være et dansk fyrtårn inden for viden og metoder om børn som designpartnere og stedet, hvor børn, forskere og virksomheder mødes til offentlig-privat samarbejde omkring børnesegmentet.

Allerede nu huser Spinderihallerne et antal virksomheder, der arbejder inden for børnesegmentet. Desuden arbejder to af Spinderihallernes udviklingsprojekter, Kids n’Tweens og Designandelen, med børn som designpartnere, både i udviklingen af kommercielle produkter og på skoleområdet. Projekterne har bl.a. etableret et netværk af virksomheder på området, og i regi af projekterne er der udviklet en lang række prototyper på nye produkter og teknologier til børn.

Danmarks største innovationsrum
Spinderihallerne har allerede nu etableret sig som ”Danmarks største innovationsrum” med 13.000 kvm og knap 60 virksomheder. Med Kedelbygningen styrkes denne ambition nu med et særligt hus, der som omdrejningspunkt har design og produktudvikling for børn.

Pressen er velkommen til Første Spadestik, der foregår med deltagelse af borgmester Arne Sigtenbjerggaard og repræsentanter for Realdania og schmidt/hammer/larsen architects

                         Tid & Sted: mandag 8. april, kl. 13.30-15, Spinderigade, 7100 Vejle