Sandpladsen i Søndervig klar til leg og aktivitet
Søndervigs nye centrale plads, Sandpladsen, indvies søndag den 25. juni med fælles morgengymnastik, petanque og beachminton, hvor hele familien kan indtage byens nye hjerte. Projektet er gennemført som en del af Realdanias kampagne Stedet Tæller, der støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder ved at sætte fokus på de særlige potentialer, som knytter sig til de specifikke steder.
I starten af 1880'erne gik en række lokale håndværksmestre sammen om at finansiere og opføre Søndervig Badehotel, der åbnede i 1889. Siden har Søndervig udviklet sig eksplosivt, og destinationen er nu en af Vestkystens mest populære badebyer.
I dag er der cirka 3600 sommerhuse i Søndervig og opland, men byens historiske centrum og Badevej - den fysiske forbindelse til havet – havde endnu ikke fundet deres plads i den moderne badeby. Med dette projekt var målet derfor at puste nyt liv i begge dele og udvikle et naturligt mødested for borgere og turister.
Festdagen skal vise, at Sandpladsen er skabt til at blive brugt som et samlingspunkt for små og store. Projektet opgraderer nemlig byens parkeringsplads som afsæt for øget kvalitet. Og ved at bruge landskabsarkitektur styrkes koblingen mellem strand og by.
Den rekreative plads i midten af Søndervig er finansieret af Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania og udviklet i dialog med lokale borgere, forretningsdrivende og Ringkøbing Fjord Turisme.
- Sandpladsen er resultatet af et langt sejt træk, som kommunen sammen med turistfolk har arbejdet på siden 2012, og da Realdania lancerede kampagnen Stedet Tæller – Kvalitet i Kysternes Turistbyer. I 2015 kom der for alvor retning på projektet. Og så har vi haft et tæt og godt samarbejde med både det lokale erhvervsliv og Ringkøbing Fjord Turisme, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen.
- Søndervig er en af Vestkystens populære destinationer, og Sandpladsen er et godt eksempel på, hvordan man gennem fælles, strategisk indsats og gennem et konkret, fysisk projekt kan tilføre en turistdestination mere kvalitet ved at tage udgangspunkt i koblingen mellem land og by. Vi glæder os til at se, hvordan Sandpladsen kan være med til at styrke Søndervigs bymiljø og dermed skabe endnu mere aktivitet på stedet – til gavn for både de mange turister og borgerne, som bor i området, siger Jens Böhme, sekretariatschef i Realdania.
I februar 2016 underskrev Ringkøbing-Skjern Kommune en aftale med Realdania om at skabe et attraktivt opholdsareal i Søndervig og tre arkitektfirmaer blev bedt om at komme med et bud på sådan en plads. På den baggrund blev Gjøde og Povlsgaard valgt til at tegne Sandpladsen.
- Det har vi bestemt ikke fortrudt. De har tegnet en fantastisk plads, som binder byen og stranden sammen og indbyder til leg, sport og afslappende pauser. Jeg glæder sig over, at Søndervig har fået en smuk plads, som vil styrke by- og forretningslivet og blive til glæde for både de mange lokale, der besøger Søndervig og for vores mange turister, siger borgmester Iver Enevoldsen.
Pressemeddelelsen er udsendt af Ringkøbing-Skjern Kommune.
10.00-11.00 Morgengymnastik – Få vækket kroppen på den gode måde
11.00-12.30 Petanque – Spil i hyggelige omgivelser med din familie og venner
12.30-14.00 Beachminton – Prøv kræfter med den nye sport, der kombinerer badminton, squash og tennis
14.00-14.20 Officiel indvielse med taler af
Borgmester Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern Kommune
Sekretariatschef Jens Böhme, Realdania
Turistchef, Sebastian Schaper, Ringkøbing Fjord Turisme
14.20 - 15.30 Musik: De skæve halse – det lokale band fra Søndervig spiller op til fest og hygge
Badevej afspærres fra 7.00-17.00 søndag den 25.6.2017. Så parkér uden for området, hvis du skal bruge bilen om søndagen.
- Pladsen er ca. 1100 m2 stor.
- Der er brugt ca. 6000 fliser
- Der er etableret en 300 m2 sandplads med plads til leg, sport og arrangementer
- Sandpladsen er lavet af in-situ støbt beton med træsæder i bæredygtigt egetræ
- Der er etableret 40 meter sydvendt siddeplads på nordsiden af Badevej
- Der er brugt ca. 800 m3 sand til sandpladsen og klitterne
- Der er plantet hjelme i klitterne. Planterne er sat dobbelt så tæt som ved klitplantning for at sikre et tæt og holdbart plantedække, og sandet fastholdes med kokosmåtter indtil planterne er groet til, så sandflugt forhindres.
- Der er bygget en cykelservicestation
- Der er etableret et solur på pladsen
- P-pladsen er omdisponeret, og der er etableret en ny sivevej med korttids p-pladser
- Affaldscontainerne er flyttet over på MENYs parkeringsplads op mod Nordsøvej
- Anlægssummen er 4,3 mio. kr
- Sandpladsen er tegnet af Gjøde & Povlsgaard Arkitekter fra Aarhus og udført af entreprenør Benno Gosvig fra Borris
Stedet Tæller
Kampagnen Stedet Tæller har kastet lys over yderområdernes særlige potentialer. Formålet har været at vise nye veje til en positiv udvikling af områderne uden f...
Se projekt
Sandpladsen i Søndervig
Den klassiske kystdestination, Søndervig, er blevet by fornyet. En ny landmark-skulptur er blevet byens naturlige mødested og trækker kystoplevelsen tættere på ...
Se projekt