x

Ingeniør Varming – en mønsterbryder af de sjældne

Pressemeddelelse 5. marts 2015

"Han var en mønsterbryder. Et af de sjældne fund. En meget positiv bygherre". Sådan fortæller 85-årige Gert Edstrand om ingeniør Jørgen Varming. Som ung arkitekt i 1950'erne var Edstrand ansat på Eva og Nils Koppels tegnestue, og her var han bl.a. med til at tegne Varmings eget hus i Gentofte. Mere end 60 år efter, at huset blev tegnet og bygget husker Gert Edstrand stadig sin forundring over de tekniske opfindelser, som ingeniør Varming dengang udtænkte og udlevede i sit hus.

Hør, Gert Edstrand fortælle om Varming som bygherre

Samarbejdet mellem ingeniøren Varming og arkitektparret Koppel kom til udtryk i mange bygningsværker i efterkrigstiden, ikke mindst i Varmings eget hus, der viste så megen nytænkning og arkitektonisk stilsikkerhed, at det unge arkitektpar i 1955 blev tildelt Eckersberg Medaillen som anerkendelse for "en indsats af høj kunstnerisk kvalitet". I dag - 60 år efter - er huset stadig udtryk for 'høj kunstnerisk kvalitet', og om få måneder genåbnes det efter en nænsom restaurering og genskabelse af dets mange tekniske opfindelser.

Hør, hvordan ideen med det store vinduesparti opstod

Kom til åbent hus
Oplev Danmarks første emhætte, en gigantisk hæve-sænke-facade af glas og et fleksibelt køkkenalrum, der blev indrettet længe før begrebet "køkkenalrum" var opfundet. Velkommen til ingeniør Varmings hus, som han byggede til sig selv og familien i 1952 og udstyrede med et væld af avancerede løsninger og finurligheder. 

Åbent hus fredag den 8. maj kl. 12-17