x

Elbilerne kommer - er byen klar?

Udgivelsesdato
2020

Sideantal
24 sider

Forfatter(e)
Realdania By & Byg

Download

Mange flere elbiler forventes at køre rundt på vejene i de kommende år. Det stiller krav til byudvikling og til byggeri, som skal være forberedt til elbilernes komme. I den nye bydel Nærheden i Hedehusene er man gået all-in på klargøring til elbiler...

Der er i disse år meget fokus på den udvikling, at flere og flere mennesker skifter benzinbilen ud med en elbil for på den måde at bidrage til den nødvendige reduktion i udledningen af CO2. Men for at denne vigtige del af den grønne omstilling skal blive en succes, skal det være nemt for elbilejerne at lade bilen op.

Det betyder, at de professionelle, som opfører nyt byggeri til boliger eller erhverv, eller som arbejder med, hvordan byområder indrettes bedst til formålet, tager fat på udfordringen, så bilisterne oplever, at hverdagen kan hænge sammen – også hvis de vælger at køre på strøm.

I den nye bydel Nærheden i Hedehusene tager man kompromisløst fat på udfordringen med en stor satsning på ladefaciliteter i nye p-huse, som NærHeden selv er bygherre på.

Erfaringer herfra og andre gode råd er samlet i publikationen, som gennem artikler, interviews og praktiske tips henvender sig til kommuner, byudviklingsselskaber, bygherrer og andre, som skal forholde sig professionelt til det at gøre byen klar til flere elbiler.


Læs mere Læs mindre