x

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus

Bog

Udgivelsesdato
december 2020

Sideantal
43 sider

Forfatter(e)
Af Tobias Faber

For medlemmer af
Realdania By & Byg Klubben
49,00 kr.
(59,00 kr. for ikke-medlemmer )

Læg i kurv

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus i Gentofte er tegnet og opført i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Huset, der indtager en markant plads blandt efterkrigsårenes villaarkitektur, blev erhvervet af Realdania By & Byg i 2004.

Som et eksperimenterende og stærkt personligt bud på et moderne enfamiliehus indtager Karen og Ebbe Clemmensens eget hus en markant plads blandt efterkrigsårenes villaarkitektur. Huset blev opført med statslån som kombineret bolig og tegnestue.

Huset fremstår med en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog og er en leg med helhed, detaljer og farver. Det er samtidig præget af en meget uformel holdning til arkitektur, der kommer til udtryk ved en ærlig og enkel sammenstilling af rustikke, beskedne og prisbillige materialer. 

I marts 2004 købte Realdania By & Byg arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus, Solbakkevej 57 i Gentofte, og udgav et hæfte om huset. I 2020 er dette hæfte genudgivet med nye billeder og endnu flere originale tegninger og personlige beretninger.

2. udgave, 1. oplag. 40 sider rigt illustreret.