x

Parkering og Bykvalitet - Inspirationshæfte og eksempelsamling

Udgivelsesdato
30. april 2014

Sideantal
146 sider

Forfatter(e)
Af Realdania By & Byg

For medlemmer af
Realdania By & Byg Klubben
39,00 kr.
(49,00 kr. for ikke-medlemmer )

Læg i kurv

Gennemtænkte parkeringsløsninger kan bidrage til at skabe byer med kvalitet og byliv, der giver mennesker lyst til at bo, arbejde og opholde sig i byen.

Hvor skal bilen stå? Spørgsmålet kan lyde banalt, men er helt centralt, når det handler om at udvikle en velfungerende ny bydel eller gøre en by endnu bedre. Inspirationshæftet og eksempelsamlingen ”Parkering og Bykvalitet” viser – med konkrete eksempler – hvordan der kan skabes parkeringsløsninger, som bidrager til at skabe byer, som mennesker har lyst til at leve og arbejde i.

I takt med at flere og flere mennesker flytter til byerne, opstår et øget behov for at finde ud af, hvor bilerne skal stå, når grønne områder og et attraktivt byliv også står højt på dagsordenen. Samtidig er parkering en tung økonomisk post, optager meget plads og er genstand for mange forskellige interesser. Det resulterer ofte i kompromisløsninger. Men når parkering tænkes ind fra starten af et byudviklingsprojekt, eller bringes til at fungere i harmoni med den omgivende by, kan der udløses flere gevinster på én gang. 

Parkeringsløsninger kan gøre det nemt for mange mennesker at komme af med bilen og medvirke til at skabe trygge og funktionelle byrum. De kan også bruges til at forsegle forurenet jord, afskærme mod støj, aflede regnvand, være fundament for grønne haver og skabe aktivitet og oplevelser – ligesom de helt konkret kan være økonomisk værdiskabende.

I inspirationshæftet og eksempelsamlingen "Parkering og Bykvalitet" fra Realdania By & Byg finder du danske og internationale eksempler på gode parkeringsløsninger. Eksemplerne er ikke en facitliste, men skal ses som en inspirationskilde.

Læs også en artiklen "Smarte kombiløsninger: Tænk parkering som et byrum med muligheder", bragt i Teknik & Miljø, 2015.

 

Læs mere Læs mindre