Superkilen

Med et arkitektonisk løft har det været målet at give kvarteret omkring Mimersgade på Nørrebro i København en ny og mere positiv identitet – til gavn for dem, der bor i området. De lokale skal være stolte af at bo i Mimersgadekvarteret og kvarteret skal være et sted, som lokker folk udefra til at kigge forbi og bruge områdets attraktioner. Etableringen af Superkilen som et nyt byrum er et af de vigtige elementer i disse bestræbelser.

Superkilen er det område, der løber som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej i København. Området er omdannet til et bredt favnende og fantasifuldt byrum, der binder kvartererne på begge sider af Superkilen sammen.

Superkilen er som park indrettet med byinventar fra 57 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere. Siden starten af august 2011 har Den Røde Plads ved Nørrebrohallen lyst op i landskabet. For den er i bogstaveligste forstand RØD – I alle de nuancer man kan forestille sig. Den Røde Plads er en del af Mimersgadekvarteret og Superkilen, Nørrebros nye park, som strækker sig fra Nørrebroparken til Tagensvej.

Projektet dækker også et af DSB’s arealer placeret vest for Mjølnerparken. Superkilen har tiltrukket international opmærksomhed og blev i oktober 2012 nomineret til Mies van der Rohe-prisen. I januar 2013 blev Superkilen endvidere indstillet som ét blandt verdens 21 bedste projekter i 2012 af AIA – The American Institute of Architects.

En del af byudviklingsprojektet

Mimersgadekvarteret

App til Superkilen

Hent appen som guider dig gennem mere end de 100 genstande fra hele verden i Superkilen.

Gratis til iPhone.

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Video

Kort

Nørrebrogade 210, 2200 København SV

Video

{{ title }}

{{ description }}