Klimabelastningen fra drift- og anlægsaktiviteter i kommunerne
Video
Dato
18. august 2022
Længde
1t 59m 38s
18. august 2022 afholdt CONCITO , Region Hovedstaden og Copenhagen Electric webinar om klimabelastningen fra drift- og anlægsaktiviteter i kommunerne med fokus på omstillingen af køretøjer.
Webinaret blev afholdt af Region Hovedstaden, Copenhagen Electric og den grønne tænketank CONCITO.
På webinaret delte en række oplægsholdere ud af deres erfaringer med at reducere CO2-udledninger fra anlægs- og driftsaktiviteter i kommunerne. Oplæggene handler om, hvad der kan opnås, men også hvad der ikke er lykkedes, og hvad det har haft af omkostninger at udføre drift- og anlægsaktiviteter mere bæredygtigt. Du kan bl.a. opleve København og Frederiksberg kommuner fortælle om deres arbejde med at omlægge egen drift i Vej & Park til el samt stille bæredygtighedskrav til entreprenørerne.Vejdirektoratet fortæller om deres krav til bæredygtighed i udbud af anlæg og drift af vejprojekter. Og endelig viser entreprenørfirmaet Nordkysten, hvilke typer materiel der kan drives med el og andre bæredygtige drivmidler, og giver et kig ind i fremtiden.
Program
00:10:20
00:32:58
00:47:04
00:58:21
01:22:16
01:43:18
Deltagere
• Kathrine Fjendbo Jørgensen, Copenhagen Electric
• Claus Wilhelmsen, projektleder i Københavns Kommune
• Peter Lassen, driftschef i Frederiksberg Kommune
• Helle Lange, indkøbschef i Vejdirektoratet
• Frank Schou Kruse, adm. direktør for Nordkysten
• Susanne Krawack, seniorkonsulent i CONCITO
Om DK2020
DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte det lokale klimaarbejde til international best practice. Gennem forløbet får kommunerne rådgivning og sparring til at udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan, som viser vejen til en klimaneutral og klimarobust kommune senest i 2050.DK2020 kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, at C40’s internationale standard ’Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner.