x

Tørke- og hedebølgekortlægning

Video

Dato
07. november 2022

Længde
59m 59s

CONCITO afholdt d. 7. november 2022 et webinar i samarbejde med Region Midtjylland om tørke- og hedebølgekortlægning.

Mange DK2020-kommuner vurderer, at der nu som i fremtiden kan opstå problemer relateret til tørke og hedebølger. Men mange kommuner har samtidigt haft udfordringer med at kortlægge potentielle risikoområder i mangel på data og værktøjer. I Region Midtjylland har man forsøgt at samle op herpå og fået udarbejdet hhv. et tørke- og hedebølgeværktøj for regionens kommuner.    Derfor inviterede CONCITO og Region Midtjylland til dette webinar, hvor DK2020-kommuner og andre interesserede kunne blive klogere på tørke- og hedebølgekortlægning og finde inspiration til det videre arbejde.

Program

00:00:00 
Velkomst og introduktion v/ Mia Holmbo Lind, klimaanalytiker i CONCITO 

00:01:13 
Behovet for kortlægning af tørke og hedebølger v/ Lisa Marie Dalsgaard Gerschefski, projektleder for DK2020 i Region Midtjylland 

00:03:06 
Konsekvenser, kortlægning og virkemidler til håndtering af tørke og hede v/ Anja Wejs, seniorspecialist i NIRAS & Troels Norvin Vilhelmsen, specialist i NIRAS 

00:49:02 
Opsamling og debat med spørgsmål fra deltagerne v/ Mia Holmbo Lind, klimaanalytiker i CONCITO

Deltagere 

  • Lisa Marie Dalsgaard Gerschefski, projektleder for DK2020 i Region Midtjylland
  • Anja Wejs, seniorspecialist i NIRAS
  • Troels Norvin Vilhelmsen, specialist i NIRAS
  • Mia Holmbo Lind, klimaanalytiker i CONCITO

Om DK2020

DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte det lokale klimaarbejde til international best practice. Gennem forløbet får kommunerne rådgivning og sparring til at udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan, som viser vejen til en klimaneutral og klimarobust kommune senest i 2050. 
DK2020 kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, at C40’s internationale standard ’Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner.