x

DK2020 webinar - Grøn transport og mobilitet

Video

Dato
11. februar 2021

Længde
1t 29m 44s

5. februar 2021 afholdte CONCITO, og Realdania webinar om grøn transport og mobilitet i forbindelse med projektet DK2020 - klimaplaner for hele Danmark. Se webinaret her.

Transport udgør en stor kilde til drivhusgasser i de fleste kommuner. Transport og mobilitet vil derfor være vigtige indsatsområder i DK2020 klimaplanerne. På dette introducerende webinar giver CONCITO overblik over nogle centrale forudsætninger for indsatsen på transportområdet, og nogle af de vigtigste løsningsmuligheder.

Vi har optaget webinaret, så du kan se eller gense indlæggene her. 

Program

Velkomst, dagsorden og praktisk afvikling v. Henrik Gudmundsson, CONCITO

Centrale forudsætninger og elektrificering v. Henrik Gudmundsson, CONCITO

Grøn mobilitet og tilgængelighed v. Susanne Krawack, CONCITO

Deltagere 

  • Henrik Gudmundsson, CONCITO
  • Susanne Krawack, CONCITO

Om DK2020

DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte det lokale klimaarbejde til international best practice. Gennem forløbet får kommunerne rådgivning og sparring til at udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan, som viser vejen til netto nul-udledning for kommunen som geografisk område senest i 2050, og som viser, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringerne.

Kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, C40’s internationale standard ’The Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner. Dermed er DK2020.