x

Ilulissat Isfjordscenter 1 år forsinket

Pressemeddelelse

9. juli 2018

Parterne bag byggeriet har besluttet at udskyde opstart på byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter til foråret 2019 i stedet for i indeværende år. Tilpasninger af projektet samt detailtegning og -beregning af det komplekse byggeri har taget længere tid end forventet, ligesom det ikke har været muligt at få bygningens bærende stålkonstruktioner produceret og sendt til montering i år. Isfjordscentret forventes derfor nu klar til indvielse i efteråret 2021

test

Kalenderen kommer til at vise 2019, før entreprenørmaskiner fra KJ Greenland, der er hovedentreprenør på projektet, går i gang med de første trin i byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter i Vestgrønland.

Den udskudte byggestart giver de involverede parter, rådgivere, entreprenører og producenter mulighed for at få projektets udformning rettet endnu mere præcist til. Ilulissat Isfjordscenter bliver opført af Realdania i partnerskab med Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia – og med støtte fra Nordea-fonden til bygningens udstilling og formidling. Realdanias datterselskab Realdania By & Byg er bygherre på Isfjordscentret.    

Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen udtaler:
”Vi er naturligvis ærgerlige over forsinkelsen, men det ændrer ikke grundlæggende på vores forventninger til byggeriet og de positive effekter, som Isfjordscentret vil have for Grønlands turisme i fremtiden”.

Borgmester i Avannaata Kommunia Palle Jerimiassen udtaler:
”Isfjordscentret kommer til at spille en stor rolle for området – også når man ser på beskæftigelsen. Vi betragter forsinkelsen som et kedeligt bump på vejen, men har i kommunen rettet blikket mod målet: Nemlig, at Isfjordscentret bliver opført”.

Adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld udtaler:
”Ilulissat Isfjordscenter har en kompleks og udfordrende bygningsgeometri. Og når man bygger nord for polarcirklen, er det altid forbundet med risici og korte byggesæsoner på grund af klimaet. Beslutningen har været svær men nødvendig. Med den udskudte byggestart kan vi nu sikre, at alt er klart til byggestart i 2019”.

Karl Jensen, direktør i KJ Greenland A/S, udtaler:
”Vi har en positiv dialog med totalrådgiver Dorte Mandrup og bygherre Realdania By & Byg om tilretningerne i projektet, så vi kan være klar til byggestart i 2019”.

Avannaata Kommunia har siden 2017 været i gang med byggemodningen. I foråret 2019 begynder selve byggeriet. Det forventes, at Isfjordscentret i Ilulissat står klart til indvielse i oktober 2021.

Ilulissat Isfjordscenter

Det kommende formidlingscenter ved Ilulissat skal styrke turismeudviklingen i området og formidle det spektakulære områdes historie, udvikling og betydning og bl.a. fortælle om klimaforandringernes betydning. Isfjordscentret, som er tegnet af Dorte Mandrup, forventes at få omkring 25.000 besøgende om året. Partnerskabet bag centret er Grønlands Selvstyre, Avannaata Kommunia, Realdania og Nordea-fonden.

Kontakt

Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen
Kontakt departementschef Jørn Skov Nielsen
T: +299 55 61 88
E: jsn@nanoq.gl

Borgmester Avannaata Kommunia
Palle Jerimiassen
T: +299 94 30 67 
E: paj@avannaata.gl 

Direktør Karl Jensen
KJ Greenland A/S
T: +299 94 26 63
E: karl@kj.gl 

Adm. direktør i Realdania By & Byg
Peter Cederfeld 
T: +45 70 11 06 06
E: pc@realdaniabyogbyg.dk

Projektleder i Realdania By & Byg
Frants Frandsen
T: +45 29 69 52 73
E: ff@realdaniabyogbyg.dk