x

Kom med til virtuelt bog- og samtaleevent om Vestkysten

Nyhed 26. maj 2021

Forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren er aktuelle med bogen ’En linje i verden’, der er en unik fortælling om Vestkysten og om med hav, land og mennesker. Det fortæller de om i en livestreaming fra Bovbjerg Fyr tirsdag den 8. juni, hvor de også deltager i en debatsamtale om Vestkysten som turismedestination sammen med borgmestrene fra Varde, Thisted og Lemvig.

Vestkysten er noget helt særligt. Rå og fantastisk natur, autentiske fiskerlejer og hyggelige kystbyer. Om sommeren er der liv langs hele kysten fra Skagen i nord til Højer i syd. Udenfor sæsonen er der mere stille.

De to kunstnere, forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren har hver for sig rejst langs Vestkysten og mødt både hav, land og mennesker. Det er der kommet bogen ’En linje i verden’ ud af. Bogen fortæller oplevelserne i poesi og billeder, og den 8. juni kl. 15.15 streamer vi live fra Bovbjerg Fyr på kanten af Vesterhavet, når forfatteren og fotografen sætter ord på deres oplevelser på kanten af Danmark i en interviewsamtale med P1 vært Tore Leifer.

Derudover byder livestreamingen på en debatsamtale om Vestkysten som turismedestination. Alle 11 kommuner og 3 regioner langs Vestkysten er med i ’Partnerskab for Vestkystturisme’ og er i fuld gang med at implementere en fælles udviklingsplan. Initiativet støttes af Realdania med 40 mio. kr. gennem indsatsen ‘Vestkysten Viser Vejen’, der gennemføres i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme.

Målet er at gøre strækningen fra Skagen til Højer til en af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer. For derigennem at sikre flere besøgende hele året og fortsat gøre det attraktivt at bo og arbejde i området.

Hvordan gør man så det? Og hvor går grænsen for, hvor meget naturen, kystbyerne og fiskerlejerne kan holde til? Det debatterer Dorthe Nors og Henrik Saxgren med borgmestrene Erik Buhl (V), Varde, Ulla Vestergaard (S), Thisted og Erik Flyvholm (V), Lemvig.

Læs mere om Vestkysten Viser Vejen:

Vestkysten Viser Vejen

Læs mere om Bovbjerg Fyr:

Bovbjerg Fyr

Bogen 'En linje i verden' er udgivet af GADs forlag:

En linje i verden