x

Nu begynder første etape af Den maritime kraft

Nyhed 28. oktober 2024

Turismeprojektet ’Thyborøn 2.0: Den maritime kraft’ skal løfte Thyborøn som feriedestination på Vestkysten. Første del af projektet går nu i gang.

I det nordlige Thyborøn sætter man nu gang i udviklingsprojektet ’Thyborøn 2.0: Den maritime kraft’, der skal styrke byens position som et attraktivt feriested på Vestkysten.

Projektet er delt op i tre etaper, der blandt andet skal styrke forbindelsen mellem attraktioner, havn og handelsgade og sikre en stormflodssikring af både by og natur. 

Anlægsarbejdet i den første etape af projektet bliver nu sat i gang og løber frem til maj 2025.

"Det er glædeligt, at vi nu kan påbegynde anlægsarbejdet på første etape. Med projektet udnytter vi kontrasterne og skaber sammenhænge mellem byens attraktioner og havnen – noget som løfter byen som en destination", siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, i en pressemeddelelse.

Første etape går blandt andet ud på at forskønne og danne attraktive udearealer ved De Røde Huse på Vandbygningsvæsnets tidligere arbejdsområde. Derudover omfatter etape 1 også en ny plads på Thyborøn havn. 

Med etapen sikres der også bedre sammenhænge mellem strandene, parkeringsarealerne, attraktionsområdet og havnen. Det indebærer blandt andet at en del af forbindelsen til havnen fredeliggøres og nu bliver på de bløde trafikanters præmisser. 

Det er Fonden Thyborøn og Lemvig Kommune, der står bag projektet, som er støttet af blandt andre Realdania, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU’s Regionalfond.

"Fonden Thyborøn glæder sig til forskønnelsen af Thyborøn og ikke mindst, at områderne i den nordlige del af Thyborøn kommer til at hænge mere naturligt sammen. De Røde Huse er allerede renoveret og fulde af aktivitet. Projektet vil gøre området færdig og skabe en mere naturlig sammenhæng til handelsgade og havn,” siger Thomas Borup Svendsen, der er forperson i Fonden Thyborøn.

Projektet følger den helhedsorienterede ”Strategisk-fysisk udviklingsplan for Thorsminde-Thyborøn”, der med afsæt i den regionale udviklingsplan udlægger en strategisk retning for turismen i området. Projektet løber fra medio 2023 til udgangen af 2027 og har et budget på i alt 34 millioner kroner.

Den første etape er tegnet af landskabsarkitektfirmaet SLA med assistance fra Niras A/S og udføres af entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S.

Realdania har tidligere støttet Sea War Museum, som ligger tæt på De Røde Huse ved havnen i Thyborøn. Her kan man lære om verdenshistoriens største søslag - Jyllandsslaget i Nordsøen d. 31. maj og d. 1. juni 1916 mellem den britiske og den tyske flåde under første verdenskrig. Her deltog 250 skibe og 100.000 mænd.