FN's verdensmål: Kan danske data redde verden?
Podcast
Udgivelsesdato
05. oktober 2020
Længde
43m 57s
I anledningen af udgivelsen af rapporten ’Gør verdensmål til vores mål - 197 danske målepunkter for en mere bæredygtig verden’ har vi inviteret til en debat om, hvordan det egentlig går i Danmark med at få indfriet verdensmålene.
I september 2020 er det fem år siden, at man i FN gik sammen om at få defineret de 17 verdensmål. 17 mål, der skal opfyldes inden 2030, hvis klodens fremtid skal sikres på områder som eksempelvis klimaforandringer, fattigdom, miljø og ligestilling. Men hvordan går det egentlig her fem år senere?
I Altingets gård i København fejres verdensmålenes fem års fødselsdag med en række debatter om netop disse spørgsmål. Og på en regnvåd fredag formiddag har Realdania inviteret til en debat om, hvordan det går i Danmark med at få indfriet verdensmålene. Anledningen er, at 2030-panelet og Danmarks statistik netop har udgivet rapporten ’Gør verdensmål til vores mål - 197 danske målepunkter for en mere bæredygtig verden’. I rapporten opstilles en række målepunkter og indsamlet data, der kaster lys over, hvordan netop Danmark klarer sig i forhold til verdensmålene. Så hvad afslører rapporten - og kan data være med til at styre verden i mål?
Medvirkende
- Katherine Richardson, professor ved Københavns Universitet
- Niels Ploug, afdelingsdirektør i Danmarks Statistik
- Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania
Debatten er modereret af journalist, Mikkel Frey Damgaard.
Realdania Podcast 'TALK'
Samtaler om det byggede miljø fra Realdanias mange arrangementer og events.
I Realdania arbejder vi for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Vi støtter projekter over hele landet. Vi har fokus på alt fra indeklima i børneværelset og klimaforandringer i verdenshavet til udsatte boligområder og pressede yderområder. Derimellem ligger kampen for et bæredygtigt byggeri og en levende bygningskultur.
Her kan du lytte til nogle af de mange arrangementer og events, som vi afholder rundt om i landet for at dele viden om de komplekse samfundsproblemer, vi arbejder med. Lyt med og bliv klogere på den verden, der er bygget op omkring dig.