x

300 til indvielse af Bjørn Nørgaards skulpturer på Bispebjerg Bakke

Pressemeddelelse 28. oktober 2008

Flere hundrede nysgerrige beboere, naboer og københavnere kom mandag den 27. oktober og så den røde silkesnor omkring en af Bjørn Nørgaards skulpturelle elementer blive klippet. Indvielsen af de fem skulpturelle elementer, som i fremtiden vil pryde udendørsarealerne på Bispebjerg Bakke, markerede samtidigt, at byggeriet Bispebjerg Bakke nu står færdigt.

Billedhugger Bjørn Nørgaard, som har formgivet både byggeriet Bispebjerg Bakke og de skulpturelle elementer, introducerede i en kort tale nogle af tankerne bag de fem værker. Han opfordrede beboerne til at bruge værkerne aktivt i hverdagen.

"Huset er skulpturen, så yderligere skulpturelle elementer måtte derfor som huset kombinere skulptur og funktion. Derfor er disse funktionelle skulpturelle elementer, skabt til at se på, at røre ved, sidde på, kravle på... altså bruge på alle mulige måder", sagde Bjørn Nørgaard.

Efterfølgende klippede Realeas administrerende direktør, Peter Cederfeld, den røde snor, der var bundet om det ene af værkerne. De mange nysgerrige kunne nu træde ind i værkerne, røre dem og se dem helt tæt på.

Derudover var der mulighed for komme indenfor i den største og højest beliggende af alle lejlighederne på Bispebjerg Bakke: En penthouselejlighed på 238 kvm i tre plan med udsigt til København, Øresund og Sverige.

Fakta

  • Bispebjerg Bakke
    Bispebjerg Bakke er det håndgribelige resultat af en ide, der opstod ved et møde mellem billedkunstneren Bjørn Nørgaard og formanden for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Den fælles vision var at skabe et byggeri med en nærmest skulpturel fremtoning, baseret på det gode håndværk og de bedste materialer. Nu er visionen blevet til virkelighed. Resultatet er 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse.