x

Byens børn skaber kunst til byggepladshegnet på BLOX

Pressemeddelelse 27. april 2016

BLOX er et af de helt store byggerier og udviklingsprojekter i København. Og BLOX er også en legeplads. En legeplads, som Vartovs tre børneinstitutioner og Den Classenske Legatskole har været med til at udvikle. Nu har børn fra de fire institutioner skabt kunst til byggepladshegnet.

Fredag den 29. april kl. 10.00-11.00 er der fernisering på BLOX’ byggepladshegn langs den tidligere Bryghusgade. Her bliver der ophængt intet mindre end 76 kunstværker malet af børnene fra Vartov Børnehave, Fritidshjemmet Vartov, den døgnåbne børneinstitution Vartov og Den Classenske Legatskole. Kunstværkerne er skabt på initiativ af BLOX og under ledelse af kunstner Britta Johanson.

Realdania By og Byg er bygherre på BLOX, og projektchef Peter Fangel Poulsen siger:

BLOX er også en legeplads, og derfor har vi siden starten involveret institutionerne i Vartov og den lokale kommuneskole i Vester Voldgade (Den Classenske Legatskole) i udviklingen af legepladsen. Det har længe været et ønske at få børnene involveret og synliggjort på vores byggepladshegn. Nu er timingen den rigtige. Hegnet er der og vi glæder os over at vi har kunne involvere mere end 70 børn i projektet

Peter Fangel Poulsen Projektchef Realdania By & Byg

 

Ferniseringen starter i Rosenhaven i Fæstningens Materialgård kl. 10.00, hvorefter børn og voksne går ud og kigger på de flotte kunstværker.

”Vores ambitioner er, at BLOX bliver en magnet for byliv. Det er her, folk skal søge hen til en frokost, for at lege med børnene og for at nyde havneudsigten, samtidig med at BLOX kommer til at skabe en enestående ramme om DAC, og for en innovations- og væksthub af international klasse for arkitektur, byliv, design m.v.”, slutter Peter Fangel Poulsen.

Kort om BLOX:

Navnet BLOX matcher form og funktion i det markante byggeri. Arkitektonisk, fordi huset er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. Indholdsmæssigt, fordi BLOX skal rumme mange forskellige funktioner, der ligesom klodser, bygger ovenpå og understøtter hinanden.

BLOX ligger i området mellem Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade helt ned til havnen med Den Sorte Diamant som en af de nærmeste naboer. Det er en del af hovedstaden og den nye havnefront. Første spadestik blev taget på BLOX i maj 2013 og forventes færdigbygget med udgangen af 2017, og klar til indvielse primo 2018.
Du kan læse mere om BLOX og finde fotos af processen med børnekunst på www.blox.dk

Besøg BLOX – åbent hus den første torsdag i hver måned

Alle interesserede har mulighed for at besøge BLOX’ showroom og få et kig til den store byggeplads. BLOX’ showroom har åbent den første torsdag i hver måned fra kl. 14.00-18.00. I maj er det dog den anden torsdag på grund af Kr. Himmelfartsdag. Der er en omviser klar til at besvare spørgsmål og til at fortælle om alle detaljer i det store byggeri. Kom gerne forbi torsdag den 12. maj mellem kl. 14.00-18.00.