x

Boligkontoret Fredericia vil opføre attraktive boliger i Kanalbyen ved Lillebælt

Pressemeddelelse 28. november 2016

Boligkontoret fortsætter nu processen med at realisere planen om opførelsen af ca. 74 boliger og en cafe. Det 8.000 m2 store byggeri vil komme til at ligge med en attraktiv beliggenhed for enden af Frederiks Kanal i Kanalbyen.

I oktober sidste år blev der taget første spadestik til ”Frederikshuset”, og med aftalen med Boligkontoret Fredericia kan der nu også komme gang i byggeriet på nabogrunden, som ligger for enden af Frederiks Kanal, der blev indviet i starten af februar i år.

Planerne for byggeriet rummer et seniorbofællesskab med ca. 43 ældrevenlige boliger, samt ca. 31 private familieboliger. Desuden er der plads til en café med udsigt til kanalen. Boligkontoret Fredericia står bag seniorboligerne, mens den private bygherre findes i forbindelse med et kommende offentlig udbud af byggeriet.

Finn Muus, Direktør for Boligkontoret Fredericia, siger:

”Vi er ikke i tvivl om, at byggeriets beliggenhed ud til Frederiks Kanal vil skabe rift om både de almene seniorboliger og de private familieboliger. Allerede nu kan man fornemme, hvor meget liv der vil komme omkring kanalen. Vores projekt bidrager til dette i kraft af et attraktivt byrum med en café for enden af kanalen, hvor byen og dens gæster kan mødes og nyde udsigten til vandet”.

Kvalitetsboliger for alle

Projektdirektør i projektselskabet FredericiaC, Tim E. Andersen, glæder sig også over, at Boligkontoret Fredericia nu sætter gang i at få de nødvendige godkendelser for at byggeriet kan komme i gang:

”Det er meget positivt, at vi nu kan komme videre i processen med endnu et byggeprojekt i Kanalbyen. Med indgivelse af ansøgning til byrådet i Fredericia om grundkapital sikrer Boligkontoret sig godkendelsen til at sætte gang i det udbud, som skal sikre, at vi får realiseret projektet på byggefeltet. Det glæder os meget”, siger projektdirektør Tim E. Andersen, FredericiaC.

Altaner og fælles tagterrasser

Byggeriet bliver opført på et 3.400 m2 stort byggefelt, der ligger på hjørnet af Oldenborggade og Kongensgade tæt ved den eksisterende bymidte i Fredericia og for enden af den første, 270 meter lange Frederiks Kanal i den nye bydel, Kanabyen.

Seniorboligerne placeres i den sydlige ende af bebyggelsen ud mod Lillebælt. Her får beboerne adgang til store, fælles tagterrasser med udsigt over kanalen og Lillebælt. En bred svalegang ind mod et landskabeligt gårdmiljø vil binde lejlighederne sammen og give mulighed for fællesskab beboerne imellem.

Byggestart i 2017

Der foreligger allerede en godkendt lokalplan og et skitseprojekt for byggeriet. Da der er tale om alment byggeri, skal entreprisen sendes i udbud, hvilket sker i foråret 2017. Herefter findes entreprenøren og den private bygherre. Det ventes, at byggeriet kan gå i gang inden sommerferien 2017, og at de første beboere kan flytte ind i december 2018.

Seniorboligerne udlejes gennem Boligkontoret Fredericia til medlemmer af foreningen Senior Bo Fredericia. Hvis man er interesseret i at blive skrevet op til en af boligerne i det nye byggeri, kan man gøre dette på Boligkontoret Fredericias hjemmeside.

FAKTA om byggeriet

  • Grundareal: 3.400 m2
  • 8.000 etagemeter fordelt på 7.843 m2 bolig, 157 m2 café.
  • Ca. 43 seniorboliger, 2-3 værelser, 90-101 m2, fælles tagterrasse og andet rekreativt udeophold
  • Ca. 31 familieboliger, 2-4 værelser, to etager, 104-109 m2, egen altan
  • Udlejer: Boligkontoret Fredericia
  • Arkitekt: Ginnerup Arkitekter
  • Forventet byggestart: Juni 2017
  • Forventet indflytning: December 2018