x

Stort nybyggeri sætter skub i Fredericias forvandling

Pressemeddelelse 23. juni 2017

Når en af dansk erhvervslivs store entreprenørvirksomheder, A. Enggaard, inden længe går i gang med et stort byggeprojekt i Kanalbyen ved Lillebælt, tager Fredericia endnu et skridt fra industriby til moderne havneby.

Der er ingen tvivl om, at Fredericia rykker. Googles køb af grund til kommende datacenter, den midlertidige politiskole, Reumert-vindende Fredericia Teater og meget mere. Der er fart på forvandlingen af den historiske by, der nu er vokset til en moderne by, hvor vidensvirksomheder, nye boliger og et sundt kulturliv danner rammen.

Inden længe går en af de største danske entreprenørvirksomheder, A. Enggaard, i gang med at bygge både lejligheder og kontorhus i Sønder Voldgade Kvarteret i Fredericias nye bydel, Kanalbyen ved Lillebælt. Dermed sættes der yderligere skub i udviklingen af den historiske havneby.

- Det nye byggeprojekt, som A. Enggaard står bag, understreger det store potentiale, der ligger i Kanalbyen, og projektet understøtter den vækst, der er i gang i Fredericia. Det kommende byggeri i Søndre Voldgade Kvarteret viser, at det er muligt at skabe plads til, at både erhvervsbyggeri og private boliger kan få glæde af de gode rammer og beliggenheden mellem vand og bymidte, siger adm. direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld.

Også Carsten Koch, bestyrelsesformand i FredericiaC - partnerskabet mellem Realdania By & Byg og Fredericia Kommune, som står bag udviklingen af Kanalbyen – glæder sig over det kommende byggeri:

- A. Enggaards projekt er meget gennemtænkt, når det kommer til at skabe et dynamisk område ved havnen, som mange mennesker får glæde af. Kombinationen af boliger og kontorhus skaber liv både i dagtimer og weekender og danner en levende forbindelse mellem havnen og midtbyen i Fredericia”.

Byliv og vækst

Kanalbyen ved Lillebælt, som ligger på et tidligere aflukket industriområde ved havnen i Fredericia, er gennem de sidste år blevet åbnet og omdannet til et stemningsfuldt havneområde med god forbindelse til bymidten. Med startskuddet på Sønder Voldgade Kvarteret får byudviklingen en yderligere vitaminindsprøjtning.

Samarbejdsaftalen med totalentreprenøren A. Enggaard omfatter 36.000 m2 byggeri i Sønder Voldgade Kvarteret, og i august 2017 forventes byggeriet af de første 15.000 m2 at gå i gang.