x

Det Foranderlige Hus vinder international grøn pris

Pressemeddelelse 15. juni 2015

Det Foranderlige Hus belønnes for dets state-of-the-art design, der reducerer den samlede CO2-udledning.

Et af de seks MiniCO2-huse i Nyborg, nemlig Det Foranderlige Hus, tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med GXN, er udpeget som national vinder af den internationale pris, Energy Globe Award 2015. Huset belønnes bl.a. for dets state-of-the-art design, der reducerer den samlede CO2-udledning.

Det Foranderlige Hus er nemt at bygge om og bygge ud, uden det store materialespild. Dermed sætter huset fokus på mulighederne for at spare CO2, når en bolig er fleksibel i forhold til livets skiftende behov. Hos dommerkomiteen betegnes Det Foranderlige Hus som et eksempel til efterfølgelse for byggeri i det 21. århundrede.

Nemt at bygge om og bygge ud

- Huset kan tilpasses de skiftende behov og krav, som danske familier typisk stiller til et hjem gennem livet. Par flytter sammen og får børn. Børn vokser op og bliver teenagere. Børn flytter hjemmefra. En hjemmearbejdsplads bliver nødvendig. Par bliver skilt osv. Huset er på forhånd designet og indrettet til at kunne håndtere disse ændrede behov, efterhånden som de opstår, siger Realdania Bygs arkitekt og projektleder Jørgen Søndermark, som stod i spidsen for opførelsen af huset i 2013 og 2014.

- Ved at fokusere på fleksibilitet og foranderlighed viser Det Foranderlige Hus, hvordan et fleksibelt design kan spare materialer og dermed reducere den CO2-udledning, den tid og de ressourcer, som er forbundet med om- og tilbygninger, understreger Jørgen Søndermark.

Det Foranderlige Hus

Det Foranderlige Hus er en del af Realdania Bygs udviklingsprojekt, MiniCO2 Husene, hvor i alt seks parcelhuse belyser forskellige aspekter af ressourceforbrug og CO2-udledning i forskellige faser af en bygnings levetid.

Energy Globe Award

Energy Globe Award er et østrigsk initiativ, som siden 1999 har arbejdet for at øge verdensbefolkningens bevidsthed om nødvendigheden af en grøn omstilling. Hvert år præmieres projekter fra hele verden, som er best practice eksempler på miljømæssig bæredygtighed. I alt 177 lande blev præmieret i år. I alt 1005 projekter var indstillet.