x

Upcycle House - containerne kommer til Nyborg

Pressemeddelelse 25. marts 2013

Upcycle House er rykket fra laden i Ringsted til parcelhusgrunden i Nyborg, og om kort tid vil huset stå færdigt.

I februar tog håndværkere et utraditionelt første spadestik, da de med en kraftig vinkelsliber skar huller til døre og vinduer i de to containere, som udgør hovedkonstruktionen i huset. Dette arbejde blev gjort i ly af vinterens kulde i en lade i Ringsted hos entreprenøren. Nu er containerne så på to lastbiler kørt fra Ringsted til Nyborg, hvor de med kran er blevet løftet på plads. Forud for containernes komme blev der lavet et fundament ved at grave et hul i jorden og fore det med flamingo. Containerne sikres på grunden med fire kraftige spyd lavet af genbrugsjern og flytbare, skulle man en dag ønske at fjerne huset. Spydene er boret ned i jorden og sikrer, at huset bliver stående sikkert.

Nu følger arbejdet med at omdanne de to containere til et beboeligt hus. Facaden skal beklædes og udbygges med byggeelementer, der er lavet af etiketter og afvaskede flaskemærkater, plastflasker omsmeltet til byggesten, der kan fyldes med vand, og isoleringen er et granulat af fintkværnet avispapir.

Når huset til sommer står færdigt, vil det ikke være til at se, at grundsubstansen er to containere. De to containere skal placeres parallelt på grunden og rummer værelser og bad. Mellem containerne bliver der plads til både stue og soveværelse. Selvom huset med sine kun 125 m2 bliver kompakt, vil det rumme alle de funktionaliteter, som et normalt parcelhus rummer og metalskellet skjules fuldstændig.

I modsætning til et traditionelt parcelhus på samme størrelse vil byggeriet af Upcycle House dog komme til at udlede 75 procent mindre CO2. Det viser de beregninger, som Statens Byggeforskningsinstitut og DTU har hjulpet med at lave. Gevinsten var overraskende for både arkitekter og fagfolk men absolut glædelig.

Huset, der er en del af projektet MiniCO2 Husene, forventes færdigt i sommeren 2013.