x

FredericiaC indgår stor aftale med A. Enggaard A/S

Pressemeddelelse 1. juli 2016

241 boliger, 300 parkeringspladser i centrum af byen, en cafe og restaurant samt nye erhvervslokaler er nu på vej til Kanalbyen ved Lillebælt. Det sker med den aftale, som parterne netop har indgået om udvikling af Sønder Voldgade kvarteret over de næste fire år.

Det bliver den nordjyske totalentreprenør A. Enggaard A/S, der kommer til at sætte sit præg på den 3 hektar store grund i Sønder Voldgade kvarteret i Kanalbyen ved Lillebælt, FredericiaC. Selskabet skal i de kommende år i en etapevis udbygning stå for den sidste del af byggemodningen af kvarteret samt opførelsen af mere end 36.000 m2 bygninger.

”FredericiaC er et spændende projekt, som vi glæder os til at bidrage til. Området er attraktivt med direkte adgang til Lillebælt, spændende visioner for Gl. Havn og med en god infrastruktur. Samtidig er Fredericia i en betydelig udvikling, som vi ser fordele i at samarbejde omkring”, siger Asger Enggaard, som er direktør for A. Enggaard A/S.

Aftalen betyder, at A. Enggaard A/S sammen med FredericiaC sætter gang i processen med at udvikle nye attraktive bo- og levetilbud til kanalbyen og omfatter også byggemodning af området.

"Jeg finder dagens aftale meget glædelig. A. Enggaard A/S er en tung spiller, der er kendt for høj kvalitet, en bred profil og stærkt engagement i deres arbejde. Der er ikke nogen tvivl om, at denne aftale vil understøtte væksten i Fredericia. En vækst, som med 241 nye boliger, nye erhvervslokaler, cafe og restaurant samt centralt placerede parkeringsmuligheder både vil betyde flere indbyggere i midtbyen og en fortsat udvikling af havnens aktiviteter”, siger Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard.

På vej er en lokalplan og et detaljeret skitseprojekt, som indeholder ca. 10.000 m2, der vil blive opført til erhverv, herunder til cafe og restauration, en del etagemeter til opførelse af ca. 300 centralt placeret parkeringspladser, mens hovedparten bliver opført som lejligheder og byhuse - spændende fra rækkehuslejligheder til penthouselejligheder.

”Vi er rigtigt glade for dagens aftale, som er vigtig for hele FredericiaC projektet. Og vi ser frem til et stærkt samarbejde omkring udviklingen af Sønder Voldgade kvarteret”, siger Tim E. Andersen, projektdirektør i FredericiaC.

Byggeriet kan igangsættes, når der foreligger en lokalplan for området. Arbejdet med lokalplan igangsættes med det samme og forventes afsluttet i januar 2017. Det samme gør udmøntningen af det specifikke projekt for områdets byggeri og infrastruktur.