x

1. spadestik til nybyggeri på Tietgens grund ved Marmorkirken

Pressemeddelelse 13. maj 2009

Efter et langt tilløb kan ejendomsselskabet Realea endelig sætte spaden i jorden og på mandag den 18. maj tage det første spadestik til opførelsen af en ny etageejendom ved Marmorkirken i København.

"Det har været en lang proces at nå her til, men det er naturligt, når man står overfor et så følsomt og historisk område, som her. Nu går vi i gang med selve byggeriet. Vi glæder os til at bygge dette fantastiske hus, som vi tror på kommer til at skabe en værdig afslutning på det historiske anlæg," udtaler administrerende direktør Peter Cederfeld.

Den nye etageejendom, der bliver på godt 1.100 m², er tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton, som tidligere i en række europæiske byggerier har udvist særlig evne til at arbejde i historiske og bymæssigt tætte omgivelser.

Den nye bygning opføres i et moderne formsprog, men tager udgangspunkt i Meldahls oprindelige arkitektur, der dominerer pladsen omkring Marmorkirken. Således respekteres faginddeling og højden på tagryg, gesims og altaner i den øvrige bebyggelse. Også den nye bygnings planløsning og anvendelse vil ligge tæt op ad et klassisk Københavnerhus: Der bliver udlejet til erhverv i stuetagen og første sal, mens de øvrige etager bliver udlejet til beboelse.

Byggeriet gennemføres med Københavns Byggestyring A\S som byggestyrer og HaCaFro Rådgivende Ingeniører A\S som rådgivende ingeniører og forventes færdigt i 2010.

For yderligere oplysninger kontakt:
Peter Cederfeld, adm. direktør, Realea: tlf. 70 11 06 06